sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

20200310-00994436 Necenzurirano

Nekdanja desna roka Bešiča Loredana dela za ...

rtvs Reporter.si

Javna hiša pred moralnim bankrotom: RTV Slovenija...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

gregor-fabrici Njena.si

Kmetija: To dekle je velika ljubezen srčnega ...

goltes Ekipa24.si

Dončićeva zaročenka objavila noro fotografijo, ...

Novice

Nova otroška igrišča na Kočevskem

Piše: R.K.

Čas objave:
21.07.2022 12:47

Letos so na občini Kočevje uredili štiri manjša igrišča in sicer v Dolu na glavni plaži, v Predgradu, Dolnjih Ložinah in v Kočevski Reki, kjer smo dodali igrala na lani urejenem prostoru za vadbo na prostem.

Povsod poskušajo izboljšati obstoječe stanje s kvalitetnimi lesenimi igrali slovenske izdelave, nato dodajati senčenje območja z drevnino in postavljali urbano opremo za druženje ob igriščih.

Letos je v planu še ena večja investicija in sicer v parku pri Kajuhovem naselju, kjer bo prišlo do večje prenove. Isto bo ostalo le košarkarsko igrišče, ki bo dobilo nadgradnjo okolice z naravno tribuno, nekaj streetworkout elementi, sicer pa bo na novo urejeno otroško igrišče, igrišče za odbojko, prostori za druženje, točka z glasbili. Vse skupaj bo od ceste omejeno z zasaditvami grmovnic in urejanjem visokih cvetličnih travnikov. Pomlajevali bomo tudi drevnino, ki jo sedaj sestavljajo pretežno samo breze, nekatere že starejše ali poškodovane. Dosadili bomo večjo pestrost vrst, ki so primerne našemu okolju.