severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

maribor Ekipa24.si

Se lahko zgodi senzacija, Maribor pa dobi v ...

Slash Revija Stop

Slash - doživel nepopisno tragedijo

ljudski vrt gw Ekipa24.si

Nogometašu Maribora umrl oče, a je proti Romunom...

Novice Krško

Nova oskrbovana stanovanja v Krškem

Piše: ssrs

Čas objave:
18.03.2021 12:07

Projekt izgradnje oskrbovanih stanovanj na Leskovški cesti v Krškem je zaključen. Objekt, v katerem je 29 stanovanjskih enot, velikosti med 40 in 70 kvadratnih metrov, je zgradila družba Kostak v sodelovanju z Občino Krško in Stanovanjskim skladom Republike Slovenije.

Stanovanja so namenjena bivanju oseb nad 65 let, ki jim bo po potrebi omogočena stalna nega oziroma skrb ter 24-urna intervencijska pomoč. Vrednost investicije je 2,7 mio eur. »Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v Krškem. Starejšim bodo ta stanovanja omogočila boljše bivalne razmere. Za najem je skupno na voljo 29 stanovanj, od tega jih je 15 v lasti Stanovanjskega sklada RS. Stanovanja so velika od 46 do 60 kvadratnih metrov. Namenjena so bivanju starejšim nad 65 let,« je na današnjem odprtju oskrbovanih stanovanj v Krškem poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Nove stanovanjske enote se nahajajo v neposredni bližini doma starejših občanov v Krškem. Zasnovana so skladno s potrebami uporabnikov. V stanovanjih je kuhinja, spalnica, dnevna soba in kopalnica z WC-jem, umivalnikom, tušem s kanaleto, kjer je nameščeno tudi sedalo ter držalo. Eno stanovanje je namenjeno tudi za invalide. Stavba spada v energijski razred B1. Parkirna mesta so urejena v okviru zunanje ureditve.

V projektu so sodelovali Stanovanjski sklad RS, družba Kostak in občina Krško. Navdušenje nad zaključenim projektom je izrazil tudi mag. Miran Stanko, župan občine Krško: »Stanovanjska politika občine Krško sledi tudi iskanju rešitev stanovanjskih potreb starejših občanov. V Krškem imamo 23 oskrbovanih stanovanj v objektu na Leskovški cesti 33, ki je bil zgrajen leta 2011, ter še dodatnih 29 na Leskovški cesti 35 v novem objektu. Na razpis se je prijavilo 24 prosilcev, trenutno pa je na voljo še 5 stanovanj.« Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, pa je ob odprtju stanovanj povedal: »Kljub zahtevnim pogojem dela v času epidemije koronavirusa so bila gradbena dela končana v skladu s terminskim načrtom, tako da je bilo uporabno dovoljenje pridobljeno še v istem letu, konec lanskega decembra. Projekt je prispevek k večji kakovosti življenja starejših v lokalni skupnosti in k doseganju ciljev stanovanjske politike v Krškem in Posavju

Gradnja teh stanovanj se je sofinancirala na osnovi Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 do 2020. 

Magister Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS

Ob odprtju