marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

52-poljansek_2013 Necenzurirano

Pidovski tajkun prodaja podjetje, ki služi ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Novice Krško

Nova oskrbovana stanovanja v Krškem

Piše: ssrs

Čas objave:
18.03.2021 12:07

Projekt izgradnje oskrbovanih stanovanj na Leskovški cesti v Krškem je zaključen. Objekt, v katerem je 29 stanovanjskih enot, velikosti med 40 in 70 kvadratnih metrov, je zgradila družba Kostak v sodelovanju z Občino Krško in Stanovanjskim skladom Republike Slovenije.

Stanovanja so namenjena bivanju oseb nad 65 let, ki jim bo po potrebi omogočena stalna nega oziroma skrb ter 24-urna intervencijska pomoč. Vrednost investicije je 2,7 mio eur. »Izredno sem vesel in ponosen, da smo zaključili projekt oskrbovanih stanovanj v Krškem. Starejšim bodo ta stanovanja omogočila boljše bivalne razmere. Za najem je skupno na voljo 29 stanovanj, od tega jih je 15 v lasti Stanovanjskega sklada RS. Stanovanja so velika od 46 do 60 kvadratnih metrov. Namenjena so bivanju starejšim nad 65 let,« je na današnjem odprtju oskrbovanih stanovanj v Krškem poudaril mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

Nove stanovanjske enote se nahajajo v neposredni bližini doma starejših občanov v Krškem. Zasnovana so skladno s potrebami uporabnikov. V stanovanjih je kuhinja, spalnica, dnevna soba in kopalnica z WC-jem, umivalnikom, tušem s kanaleto, kjer je nameščeno tudi sedalo ter držalo. Eno stanovanje je namenjeno tudi za invalide. Stavba spada v energijski razred B1. Parkirna mesta so urejena v okviru zunanje ureditve.

V projektu so sodelovali Stanovanjski sklad RS, družba Kostak in občina Krško. Navdušenje nad zaključenim projektom je izrazil tudi mag. Miran Stanko, župan občine Krško: »Stanovanjska politika občine Krško sledi tudi iskanju rešitev stanovanjskih potreb starejših občanov. V Krškem imamo 23 oskrbovanih stanovanj v objektu na Leskovški cesti 33, ki je bil zgrajen leta 2011, ter še dodatnih 29 na Leskovški cesti 35 v novem objektu. Na razpis se je prijavilo 24 prosilcev, trenutno pa je na voljo še 5 stanovanj.« Miljenko Muha, predsednik uprave družbe Kostak, pa je ob odprtju stanovanj povedal: »Kljub zahtevnim pogojem dela v času epidemije koronavirusa so bila gradbena dela končana v skladu s terminskim načrtom, tako da je bilo uporabno dovoljenje pridobljeno še v istem letu, konec lanskega decembra. Projekt je prispevek k večji kakovosti življenja starejših v lokalni skupnosti in k doseganju ciljev stanovanjske politike v Krškem in Posavju

Gradnja teh stanovanj se je sofinancirala na osnovi Programa sofinanciranja zagotavljanja stanovanjskih enot za starejše osebe v letih 2017 do 2020. 

Magister Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS

Ob odprtju