primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Novo mesto

Nova novomeška urgenca dobila uporabno dovoljenje

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
25.11.2015 15:39

Za novomeški skoraj sedem milijonov evrov vredni novi urgentni center so te dni dobili uporabno dovoljenje. Graditi so ga začeli pred letom, v začetku meseca so opravili njegov tehnični pregled in ga nato prevzeli. Nova urgenca naj bi z delom začela kmalu po novem letu, je povedala direktorica Splošne bolnišnice Novo mesto Mira Retelj.

Po njenih besedah naj bi novo urgenco slovesno odprli 23. decembra, po preselitvi iz starega objekta pa naj bi z delom v novem začeli med 2. in 15. januarjem prihodnje leto.

Za novi urgentni center so dobili nekaj manj kot 4,2 milijona evrov evropskega denarja, nekaj manj kot 740.000 evrov je prispevala država in razliko bolnišnica. V bolnišnični delež, ki znaša nekaj manj kot dva milijona evrov, je zajeta tudi gradnja prvega nadstropja novega urgentnega bloka, v katerem bo delovala bolnišnična skupna intenzivna terapija.

Oprema zanjo naj bi stala dodatnih približno 14 milijonov evrov, ki naj bi jih v dveh enakih delih prihodnje leto in leta 2017, ko je predviden zaključek projekta, zagotovila država.

V nove prostore nameravajo preseliti tudi laboratorije in diagnostiko, staro stavbo internega oddelka pa naj bi prenovili in v njej uredili negovalno bolnišnico ter oddelek paliativne oskrbe. Njena prenova naj bi predvidoma stala približno štiri milijone evrov, je navedla direktorica.

Retljeva je tudi potrdila, da ji ob koncu leta poteče direktorski mandat. Sicer pa bo svoje delo kot vršilka dolžnosti nadaljevala še vsaj do konca zime, ko naj bi njeno mesto prevzela zdajšnja direktorica Zdravstvenega doma Novo mesto Milena Kramar Zupan. Predvidoma v prvi polovici prihodnjega leta pa se namerava upokojiti, je še povedala.

MIRA RETELJ 2511.WAV