Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

tina maze pm Ekipa24.si

Brez dlake na jeziku! Tina Maze za številne ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

oblak Ekipa24.si

Grozljivi prizori v Španiji! Pred in med tekmo ...

Novice Metlika

V Metliki še poteka akcija Šolar

Piše: OZRK Metlika, Z.K.

Čas objave:
09.08.2019 05:58

Območno združenje Rdečega križa Metlika tudi v poletnem času ne počiva. Izvajajo številne naloge, pomoč in akcije. V avgustu poteka tudi akcija Šolar. Začeli so jo leta 2006 in jo izvajajo 13 leto zapored. Namen akcije je pomoč pri nakupu šolskih potrebščin staršem šoloobveznih otrok iz socialno šibkih družin v občini Metlika.

Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se za pomoč obračajo na vse, da po svojih močeh pomagate. Svoj prispevek lahko nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 sklic: 00 2019 s pripisom Šolar 2019. Na njihovih srečanjih prejemniki povedo, da jim omenjena pomoč veliko pomeni pri plačilu šolskih obveznosti, ki jih sicer njihovi starši težko pokrijejo.

"Donatorjem, ki so se že odzvali pa velika hvala v prid naših otrok. Za vašo pomoč in razumevanje v naprej hvala," je v sporočilu za javnost še zapisala sekretarka RK Metlika Zalka Klemenčič.

┼íolske potreb┼í─Źine.jpg
Šolske potrebščine
M.K.

Gre za enkratno finančno pomoč v obliki vrednostnega bona. Bon na ime otroka starši koristijo v trgovini Partner v Metliki. Akcija vsako leto poteka med 1.8 – 31.8. Pomoč je namenjena izključno samo za šolske potrebščine. Letos so že poslali bone 53 otrokom , okoli 10 otrokom pa bo pomoč dana preko plačila položnic, ki jih bodo prejeli za knjige, delovne zvezke s strani šol. Za letošnjo akcijo so do zdaj zbrali 2.000 evrov pomoči.

potrebscine.jpeg
Slika je simbolična

Ostale aktivnosti:

V tednu Rdečega križa v  mesec maju so zaključili akcijo Stopimo skupaj. Zbrana sredstva v višini 11.100 evrov so predali družini Gradišar za pomoč pri nakupu avtomobila prilagojenega osebam s posebnimi potrebami. Na podlagi prejetih prošenj (voda, elektrika, stanovanje..) pa so namenili 2.108 evrov. 

V maju je bilo tudi regijsko preverjanje ekip prve pomoči Rdečega križa Metlika v Semiču. Imajo pet ekip. Preverjanja so se udeležili z dvema ekipama kateri sta pokazali odlično znanje in dobre rezultate. Sicer pa so njihove ekipe opravile dežurstvo ob morebitni poškodbi ali nenadnem obolenju med obiskovalci na 10 javnih prireditvah v občini. Prisotni bodo tudi ob praznovanju 150 let gasilstva na Slovenskem v nedeljo 8. septembra 2019 v Metliki.

Junija so pripravili terensko krvodajalsko akcijo. Odzvalo se je 140 krvodajalcev od teh 27 novih. Hvala krvodajalcem za njihovo humano dejanje, ker dajejo majhen del sebe za dobro drugega.

Julija je sledilo sedemdnevno taborjenje v kampu Podzemelj. Taborilo je 40 otrok 3.,4. in 5. razredov OŠ iz občine Metlika. Za njih je skrbelo pet mentorjev in pester program številnih predstavnikov društev, zavodov in javnih služb. Prav tako v juliju je bilo sedemdnevno letovanje za 50 metliških otrok v mladinskem zdravilišču RKS na Debelem rtiču, za kar jim gre velika hvala

Avgusta pa so pripravili letovanje druge skupine otrok v mladinskem zdravilišču RKS na Debelem rtiču v terminu med 15.8 – 22.8. Letovalo bo 10 otrok.

Poleg omenjenega je potekala tradicionalna akcija TIK-TAK merjenje krvnega tlaka, sladkorja in holesterola, katera se izvaja vsako prvo sredo v mesecu, vsakič v drugem kraju. Jesenski del akcije začenjajo v septembru.

Tradicionalno pa vsak prvi torek v mesecu poteka razdelitev materialne pomoči (hrana), vsako prvo sredo v mesecu pa delitev oblačil socialno šibkim družinam v občini Metlika. Mesečno imajo do 160 prejemnikov. Delitev poteka celo leto.  Prejemniki pomoči so predvsem enostarševske družine, brezposelne družine, družine z nizkimi dohodki, družine z nerednimi dohodki, družine z večjim številom šoloobveznih otrok, družine, ki težko shajajo skozi mesec državna socialna pomoč pa jim ne pripada, mlade družine, zadolžene družine in starejši občani.