alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

jesen-koledarska-foto Svet24.si

Čudovit začetek koledarske jeseni

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Ribnica

Najboljše darilo države

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.12.2012 09:12

MORS in občina Ribnica sta podpisala pogodbo o brezplačnem prenosu lastništva nekadnjega doma JLA na občino. Dom bodo najverjetneje uporabili za knjižnico in kulturne dejavnosti.

Minister za obrambo Aleš Hojs in župan Občine Ribnica Jože Levstek sta v Rokodelskem centru podpisala pogodbo o brezplačnem prenosu deleža lastništva nekdanjega doma JLA , kasnejše Ideal centra , ki je bil v lasti Ministrstva za obrambo, na občino Ribnica. Hojs je povedal, da je nova vlada sklenila, da vso premoženje nekdanje JLA , kasneje države, ki za slovensko vojsko ni perspektivno, prenese na lokalne skupnosti, seveda če te izrazijo namero.

Župan Jože Levstek je poudaril, da je brezplačni prenos objekta, njegova cenitvena vrednost znaša okoli milijon evrov, najboljše novoletno darilo države občini. Hkrati se zaveda, da je lokalna skupnost pred težko nalogo, kako stavbo, ki terja obnove, napolniti z vsebino.


»Objekt je že v prejšnji državi ponujal kulturne vsebine, tako naj bi bilo tudi v prihodnje. Tam bi lahko med drugim svoj prostor našla knjižnica, sklad za kulturne dejavnost in še kaj. Sicer nas čaka izdelava projekta , prijava na državna in evropska sredstva. Pot ne bo kratka, a zagotovo bomo uspeli, je dejal Levstik.