krava Svet24.si

Krava napadla ženico, ta se je sama splazila do ...

soba študentka 250 Svet24.si

Začel se je lov na študentske postelje, ...

Ursula Gawish in Damijan Janković Necenzurirano

Damijan Janković nič več v osebnem stečaju. ...

novak jansa pl sr Reporter.si

Janša Novakovi očita, da je v tujini kritizirala...

azbe jug maribor Ekipa24.si

Nepogrešljivi član Maribora brez ovinkarjenja o ...

Pogovori o njegovem vodenju jutranjih poročil in oddaje Politično na RTV Slovenija že potekajo, kar Odkrito.si

Voditelj Nejc Krevs odkrito o razrešitvi

porsche doncic Ekipa24.si

Želite kupiti Dončićevo 'zverino'? Lukov ...

Novice

Najboljša ekipa prve pomoči je OŠ Vavta vas

Piše: R.K.

Čas objave:
06.04.2023 07:48

Na 17. tekmovanju ekip prve pomoči OŠ, ki so se ga udeležile ekipe prve pomoči OŠ Šmarjeta, Brusnice, Otočec, Stopiče, Šentjernej in Vavta vas je zmagala slednja. Tekmovanje je potekalo v OŠ Otočec, ki je na začetku pozdravila ekipe prve pomoči z nastopom otroškega zborčka in pozdravom ravnateljice  OŠ Otočec.

V tekmovalnem delu so se ekipe pomerile v teoretičnem znanju iz prve pomoči in zgodovine Rdečega križa in v praktičnem znanju prve pomoči na treh situacijah, na katerih so učenci pomagali po dvema ponesrečencema. Pomembnost znanja prve pomoči se kaže na vsakem koraku in največ kar se učenci lahko naučijo za življenje je znanje, da lahko rešujejo ali pomagajo rešiti življenje. Zato je pomembno, da sodeluje čim več šol, čeprav se je poznalo, da je epidemija zelo oklestila število ekip prve pomoči po OŠ.

Na koncu je zmagala najboljša ekipa prve pomoči iz OŠ Vavta vas, ki se bo udeležila regijskega tekmovanja ekip prve pomoči OŠ. "Vsi, ki so se udeležili tekmovanja za nas zmagovalci", je poudarila predsednica Območnega združenja RK Novo mesto Danica Novak Malnar. Drugo mesto je po točkah zasedla ekipa OŠ Šmarjeta, tretje pa ekipa OŠ Šentjernej.