policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

Mario Galunič Revija Stop

Mario Galunič: »Ne smemo biti dolgočasni«

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Metlika

Na Vinski vigredi odlična vina

Piše: Radio Krka

Čas objave:
19.04.2016 09:25

V okviru 34. Vinske vigredi je minuli vikend v predavalnici Bara Liber v Metliki potekalo strokovno ocenjevanje zbranih vin. 311 vzorcev je prišlo iz Bele krajine, Italije in sosednje Hrvaške.

Ocenjevanje jer potekalo v treh strokovnih komisijah pod vodstvom doc. dr. Mojmira Wondre, dr. Mitje Kocjančiča in Andreja Bajuka. Ostali člani komisij so bili prof. dr. Tatjana Košmerl, dr. Dejan Bavčar, Samo Hudoklin, Jure Grubar, Jože Zupančič, Adi Brod, Drago Vovk, Anton Pezdirc, Ivanka Badovinac, Damijan Vrtin, Veronika Plut in Gregor Simonič. Ocenjevanje je potekalo pod pokroviteljstvom Strokovnega društva vinogradnikov in vinarjev Slovenije.

Podeljenih je bilo pet šampionov. Šampiona vin belokranjec PTP 2015 je pridelal Jože Pečarič iz Čuril (ocena 17,30), šampiona vin metliška črnina PTP 2015 Martin Pečarič iz Čuril (17, 37), šampiona suhih vin tekočega letnika pa Grajska klet Šturm - chardonnay (18,27). Šampiona predikatnih vin je pridelal Jožef Prus iz Krmačine – sauvignon ledeno vino 2003 (19,80), šampiona tujih vin pa Josip Rajaković iz Krašiča – rumeni muškat iz sušenega grozdja 2014 (18,77).


Vodja ocenjevanja je bil Andrej Škof, ki je povedal, da kakovost vin iz leta v leto narašča, saj je bilo tokrat iz ocenjevanja izločenih le nekaj vzorcev. Medalje in priznanja bodo podeljena na 34. Vinski vigredi, 20. maja 2016, ob 19.00 in 20.30 na osrednjem odru.