kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Senovo

Na Senovem 'Za sodobnejšo šolo'

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.11.2015 08:08

V kulturni dvorani Doma XIV. divizije na Senovem bo nocoj ob 19.30 uri 22. dobrodelna prireditev 'Za sodobnejšo šolo'.

"Vsi na Osnovni šoli Senovo, ki smo na kakršenkoli način vključeni v vzgojno izobraževalni proces se zavedamo, da ni sodobne vzgoje in izobraževanja brez ustreznih in kvalitetnih učil, učnih pripomočkov in opreme," so zapisali na šoli. Tako so se zaposleni že v šolskem letu 1992/1993 odločili, da z dodatnim delom in aktivnostmi, ob pomoči donatorjev, poskrbijo za boljše učne pogoje na njihovi šoli. Do sedaj so pripravili in izpeljali zaporedoma 20 akcij »Za sodobnejšo šolo«.  V teh letih se je akciji pridružilo več kot 80 donatorjev, krajani in gostje pa so vsako leto napolnili našo kulturno dvorano na osrednji prireditvi in s plačilom vstopnine prispevali k akciji.

Iz zbranih sredstev so nabavljali opremo, učila in učne pripomočke, s pomočjo katerih so dvignili standard izobraževanja učencev na šoli. "Ocenjujemo, da je bilo iz teh sredstev nakupljeno (po sedanjih cenah) za preko 84.000 € opreme, učil in učnih pripomočkov. Poleg tega smo z zbranimi sredstvi pomagali tudi učencem iz socialno ogroženih družin pri plačilih šole v naravi in ekskurzij," dodajajo na šoli.

V tem šolskem letu organizirajo že 22. dobrodelno prireditev »Za sodobnejšo šolo«. Osrednja prireditev bo danes ob 19.30 uri v kulturni dvorani Doma XIV. divizije na Senovem, na kateri bo nastopila Gledališka skupina Little Rooster Productions s Senovega, z gledališko predstavo »IKARUS« v režiji Roka Sande.
Izkupiček od prodanih vstopnic bo Gledališka skupina namenila šoli.

Z zbranimi denarnimi sredstvi nameravajo kupiti učila in učne pripomočke za pouk ter posodobiti opremo za vzgojno-izobraževalno delo. "Želimo delno pomagati tudi učencem iz socialno šibkih družin pri udeležbi na ekskurzijah in v šoli v naravi."

Pogovor z Vinkom Hostarjem, ravnateljem OŠ Senovo