primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Trebnje

Na pokušino tudi neobičajne vrste marmelad

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
29.08.2015 10:09

V Trebnjem bo danes od 13. ure dalje potekal 3. mednarodni festival Marmelada 2015. Obiskovalci bodo lahko na razstavi videli in okusili 77 vrst marmelad, ki so sodelovale na letošnjem festivalu.

Med njimi sta tudi marmelada iz rdeče pese z ingverjem in marmelada iz rdečega fižola. Najbolje ocenjene bodo razglasili zvečer.

Vzorce marmelad je ocenjevala tričlanska strokovna komisija pod vodstvom Tomaža Požrla z Biotehniške fakultete v Ljubljani. Najbolje ocenjene bodo razglasili ob 20. uri na glavnem odru na parkirišču za pošto in Hotelom Opara v Trebnjem. Še prej bo med 18. in 19. uro potekalo strokovno predavanje Rajka Vidriha z biotehniške fakultete o pripravi marmelad.


Festival Marmelada 2015, ki ga organizira Zavod za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline, je eden od številnih dogodkov, ki ta konec tedna potekajo v Trebnjem.

Zadnji vikend v avgustu je v Trebnjem zadnja leta vedno čas za Slovo poletju. Tridnevni dogodek pripravlja in financira Krajevna skupnost Trebnje, združuje pa zabavo, glasbo, šport, kulinariko, ustvarjalnost, dobrodelnost in dobro družbo, so sporočili iz Zavoda za trajnostni razvoj Temeniške in Mirnske doline.