jj rice Svet24.si

Športni svet pretresa smrt komaj 18-letnega ...

ob nasem prihodu, romsko naselje rimš Svet24.si

Povsem "običajen" vikend na Dolenjskem; pretepi, ...

športne stave, športna loterija Necenzurirano

Zlata kokoš športnih stav na muhi Čehov in ...

janez jansa pl Reporter.si

Janša dobil krila: je to začetek konca Roberta ...

slovenija, danska, evropsko-prvenstvo Ekipa24.si

Kakšen drugi polčas! Po zaostanku z 0:1 so se ...

tjaša-kreuzer Njena.si

Odmevno odprto razmerje: Sta Jan in Tjaša še ...

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Novice Ljubljana

Povečan promet vojaških vozil in preleti letalnikov

Piše: STA

Čas objave:
08.05.2021 10:31

Danes in v jutri bo v okviru vojaške vaje Defender Europe povečan promet vojaških vozil s smeri Karavank in iz Cerkelj ob Krki proti Črnemu Kalu, v petek in soboto, 14. in 15. maja, pa iz smeri Črnega Kala proti Cerkljam ob Krki, so sporočili z ministrstva za obrambo.

Danes se na območju Črnega Kala začenjajo priprave na mednarodno vojaško vajo Zvezdni vitez 2021, ki bo med 10. in 21. majem potekala na območju Slovenije, Grčije, Hrvaške in Italije. V Sloveniji bo vaja potekala med 10. in 16. majem, kjer bodo razmeščene enote zračne obrambe Slovenske vojske in ZDA, so sporočili z ministrstva za obrambo.


Na letališču Cerklje ob Krki bo vzpostavljeno glavno poveljstvo zavezništva za izvedbo vaje ter baza udeleženih helikopterjev ameriškega letalstva. Na vaji bodo enote zračne obrambe zagotavljale varovanje zračnega prostora zavezniških sil na območju delovanja ter preverile medsebojno povezljivost sistemov zračne obrambe kratkega in dolgega dosega.

Helikopterji ameriškega letalstva bodo sodelovali tudi na mednarodni vojaški vaji Jadranski udar 2021, ki bo med 17. in 22. majem potekala na širšem območju Slovenije, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.Med vajo bo občasno povečan promet vojaških vozil in preleti letalnikov. Danes in v nedeljo bo zato povečan cestni promet s smeri Karavank in iz Cerkelj ob Krki proti Črnemu Kalu, v petek in prihodnjo soboto pa iz smeri Črnega Kala proti Cerkljam ob Krki.

Na mednarodni vojaški vaji Zvezdni vitez se bodo sicer skupaj urili pripadniki pehote, protizračne obrambe, mornarice in letalstva oboroženih sil Albanije, Grčije, Hrvaške, Italije, Slovenije in Združenih držav Amerike, so še sporočili z ministrstva.