DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

1683622374-dsc6483-01-1683622348169 Necenzurirano

Zasebniki še do 21 milijonov evrov, vrste v ...

erika znidarsic2 Reporter.si

Tragikomedija: Urbanija se je hvalil z gledanostjo...

messi 23 pm Ekipa24.si

Ne bo igral za drobiž! Messija bodo plačevali ...

Harry je spet na sodišču Odkrito.si

Njegov boj proti medijem se stopnjuje!

jan oblak Ekipa24.si

Paparaci so Jana Oblaka in njegovo srčno izbranko...

Novice Kočevje

Na Kočevskem vzpostavili kolektivno blagovno znamko in podelili prve certifikate

Piše: STA

Čas objave:
09.07.2022 12:42

Zavod Kočevsko je v želji lokalne ponudnike spodbujati k izboljševanju ponudbe, ki temelji na lokalnih sestavinah, v letošnjem letu razvil lokalno kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko! Podelili so tudi prve štiri certifikate gostincem za pripravo vrhunskih jedi z lokalnimi sestavinami in kočevskim gozdnim pridihom.

Za podelitev certifikata s področja kulinarike so posebej zasnovali koncept jedi, ki bi jih lahko lokalni gostinski ponudniki ponujali na svojih jedilnikih, recepture zanje pa je pripravil z Michelinovo zvezdico nagrajeni kuharski mojster Luka Košir iz Gostišča Grič.

K sodelovanju so povabili gostinske ponudnike s Kočevskega, ki so morali v svojo ponudbo vključiti vsaj eno jed iz nabora ter pri tem upoštevati dejstvo, da mora biti vsaj polovica surovin za jedi lokalnega izvora.

Ocenjevalna komisija je nato obiskala ponudnike ter izbrala tiste, ki so zaslužili certifikate O, Kočevsko! To so Gostišče 3 zvezde, Lovski dom pr' Slavcu, Sarine dobrote in Slaščičarna.Na Zavodu Kočevsko, ki v občini Kočevje kot javni zavod skrbi za turizem in kulturo, ocenjujejo, da bo lokalna kolektivna blagovna znamka izboljšala prepoznavnost posameznih ponudnikov, hkrati pa bo pričala o njihovi kakovosti.

"Skupne znamke pri potrošnikih namreč utrjujejo zaupanje in zmanjšujejo občutek tveganja ob nakupu, saj predstavljajo preverjeno garancijo kakovosti ter olajšajo prepoznavanje najboljše ponudbe oziroma izdelkov. Pri takšnih izdelkih in ponudbi, ki so podkrepljeni z znamko kakovosti, se gostje pogosteje odločajo za nakup, pripravljeni pa so plačati tudi višjo ceno," pravijo.

Ponudba in izdelki, ki bodo povezani v kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko!, bodo dodatno izpostavljeni s skupno promocijo na domačem in tujih trgih, pridobili bodo tudi možnost uporabe znamke kakovosti Kočevsko.