profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Kočevje

Na Kočevskem vzpostavili kolektivno blagovno znamko in podelili prve certifikate

Piše: STA

Čas objave:
09.07.2022 12:42

Zavod Kočevsko je v želji lokalne ponudnike spodbujati k izboljševanju ponudbe, ki temelji na lokalnih sestavinah, v letošnjem letu razvil lokalno kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko! Podelili so tudi prve štiri certifikate gostincem za pripravo vrhunskih jedi z lokalnimi sestavinami in kočevskim gozdnim pridihom.

Za podelitev certifikata s področja kulinarike so posebej zasnovali koncept jedi, ki bi jih lahko lokalni gostinski ponudniki ponujali na svojih jedilnikih, recepture zanje pa je pripravil z Michelinovo zvezdico nagrajeni kuharski mojster Luka Košir iz Gostišča Grič.

K sodelovanju so povabili gostinske ponudnike s Kočevskega, ki so morali v svojo ponudbo vključiti vsaj eno jed iz nabora ter pri tem upoštevati dejstvo, da mora biti vsaj polovica surovin za jedi lokalnega izvora.

Ocenjevalna komisija je nato obiskala ponudnike ter izbrala tiste, ki so zaslužili certifikate O, Kočevsko! To so Gostišče 3 zvezde, Lovski dom pr' Slavcu, Sarine dobrote in Slaščičarna.



Na Zavodu Kočevsko, ki v občini Kočevje kot javni zavod skrbi za turizem in kulturo, ocenjujejo, da bo lokalna kolektivna blagovna znamka izboljšala prepoznavnost posameznih ponudnikov, hkrati pa bo pričala o njihovi kakovosti.

"Skupne znamke pri potrošnikih namreč utrjujejo zaupanje in zmanjšujejo občutek tveganja ob nakupu, saj predstavljajo preverjeno garancijo kakovosti ter olajšajo prepoznavanje najboljše ponudbe oziroma izdelkov. Pri takšnih izdelkih in ponudbi, ki so podkrepljeni z znamko kakovosti, se gostje pogosteje odločajo za nakup, pripravljeni pa so plačati tudi višjo ceno," pravijo.

Ponudba in izdelki, ki bodo povezani v kolektivno blagovno znamko O, Kočevsko!, bodo dodatno izpostavljeni s skupno promocijo na domačem in tujih trgih, pridobili bodo tudi možnost uporabe znamke kakovosti Kočevsko.