Andreja Katič Svet24.si

Golob odločil, znano ime kandidatke za novo ...

Raiven Svet24.si

Raiven z nastopom na Dori šokirala s provokativno...

JAnez Škrabec Necenzurirano

Podražitve na železnicah: nova postaja ne bo ...

logar jansa irgl Reporter.si

Izgon iz raja: Janša uporniška Anžeta Logarja ...

slovenija ronaldo Ekipa24.si

Končno! Vstopnice za tekmo Slovenija - ...

\"Ne, tu ni prostora zate!\" Odkrito.si

To je Williamova odločitev glede Harryjeve ...

peter prevc Ekipa24.si

Trener slovenskih skakalcev brutalno iskreno: ...

Novice Bizeljsko

Na Bizeljskem končujejo prenovo Kumrovške ceste

Piše: STA

Čas objave:
28.04.2018 10:37

Na Bizeljskem te dni končujejo prenovo regionalne ceste na odseku Bizeljsko-Orešje od križišča pri gostilni Šekoranja do priključka za mrliško vežico. Za naložbo bodo odšteli 400.000 evrov, 70 odstotkov nastalih stroškov bo pokrila direkcija za infrastrukturo in razliko brežiška občina. Predvidoma maja bodo opravili pregled in prevzem del.

Z brežiške občine so sporočili, da so v celoti prenovili 350-metrsko cestišče, ob tem zgradili pločnik in uredili 360 metrov javne razsvetljave. Poskrbeli so tudi za odvodnjavanje, zaščito telekomunikacijskih vodov ter pred tem zgrajenega vodovoda. Prenovili so še vzdolžna parkirišča ob stavbi krajevne skupnosti Bizeljsko.

Z omenjeno prenovo so okrepili predvsem prometno varnost otrok, ki ob Kumrovški cesti vsakodnevno pešačijo v šolo, in varnost drugih pešcev, so pristavili.

Prenovo bizeljske infrastrukture bodo letos nadaljevali. Uredili bodo parkirišče pri pokopališču, za katerega ima brežiška občina že gradbeno dovoljenje.

Naložba v parkirišče s 54 parkirnimi mesti za osebna vozila, tremi parkirnimi mesti, rezerviranimi za dostop z invalidskim vozičkom, in z avtobusnim parkirnim mestom bo dosegla približno 290.000 evrov.

Letos naj bi nasuli tamkajšnji nasip in gradbena dela prihodnje leto nadaljevali, so še sporočili z brežiške občine.