atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

matjaž-štraus Njena.si

Delovna akcija: Mojster Matjaž srečen v objemu ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Podčetrtek

Na Banovini odprli center za promocijo vin, kulture in turizma

Piše: STA

Čas objave:
15.08.2021 13:44

Na Banovini pri Podčetrtku so odprli center za promocijo vin, kulture in turizma. Po mnenju direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje je center šolski primer turistične valorizacije kulturne dediščine.

Kot je povedal župan Podčetrtka Peter Misja, je občina v centru uredila vinsko klet ter večnamenski prostor za druženja in razstave. V centru je združena ponudba območja Šmarsko virštanjske vinske turistične ceste, obiskovalci pa bodo lahko spoznavali dediščino vinogradništva in vinarstva tega območja.

Boštjan Misja pa je dejal, da z vzpostavitvijo centra vsebinsko sledijo trendom v turizmu in za goste pripravljajo butično doživetje, ki temelji na vinu, kulinariki, zgodovini in kulturi. Opirajo se na lokalno okolje, saj predstavljajo ponudnike območja Obsotelja in Kozjanskega.



V vinski kleti je vinoteka z enomatom. Ta omogoča, da obiskovalci lahko poskušajo vrhunska buteljčna vina lokalnega okolja. Za realizacijo ideje so je investitorji povezali z italijanskim podjetjem Enomatic, enim od vodilnih podjetij na področju inovativnih sistemov za hranjenje in strežbo vina na kozarec.

Vrednost naložbe je znašala 210.000 evrov, je spomnil župan in dodal, da za naložbo pričakuje pridobitev tudi 100.000 evrov nepovratnih sredstev sklada CLLD.

Župan Podčetrtka Peter Misja

O novem centru za promocijo vin, kulture in turizma na Banovini