kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Brežice

Modra sova za izobraževanje odraslih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2015 06:01

V Domu upokojencev Brežice bo danes tiskovna konferenca, na kateri bodo predstavili novoustanovljeno Društvo Modra sova Univerza za tretje življenjsko obdobje Brežice.

Ker se zavedajo, da ljudje v današnjem času svoje izobrazbe praviloma ne zaključimo s koncem (formalnega) izobraževanja. Hiter razvoj znanosti in tehnike ter moderni industrijski procesi nas namreč zavezujejo k nenehnemu izobraževanju.

V Posavju, natančneje ravno na območju Brežic, imajo/so imeli veliko belo liso, kar zadeva ponudbo izobraževanj za odrasle. Omenjeno je botrovalo k odločitvi, da tudi v Brežicah ustanovijo društvo univerze za tretje življenjsko obdobje ter tako posameznikom zagotovijo aktivno jesen življenja. K dinamičnemu razvoju sodobnih družb namreč lahko prispevajo le visoko pismeni in ustvarjalni posamezniki s pozitivno samopodobo.

Na tiskovni konferenci bodo predstavili:

1. Društvo Modra sova U3O Brežice:

Lilijana Žiroš, predsednica društva, bo predstavila osnovne podatke o ustanovitvi in društvu ter dodala še cilje in programe;

Katja Čanžar, podžupanja Občine Brežice in članica ustanovitvenega odbora društva, bo društvu na pot spregovorila z vidika občine in udeležence seznanila z vključitvijo v letošnji brežiški oktober;
mag. Tea Bemkoč, direktorica Knjižnice Brežice in podpredsednica društva, bo predstavila povode za ustanovitev društva (bela lisa na njihovem območju) v sodelovanju s Knjižnico Brežice;
mag. Valentina Vuk, vodja enote Dom upokojencev Brežice in članica ustanovitvenega odbora društva, bo spregovorila o obogatitvi programa dejavnosti za stanovalce doma ter prostorih, ki jih ima društvo pri njih v domu.

2. Krovno društvo U3O v Ljubljani:

prof. dr. Ana Krajnc, predsednica Društva za izobraževanje za tretje življenjsko obdobje Univerze za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani, bo predstavila krovno univerzo v Ljubljani in možnosti sodelovanja z novoustanovljenim društvom.

Tiskovna konferenca bo ob 10.00 v prostorih Doma upokojencev Brežice, Dobovska cesta 8.