Damiano David Svet24.si

Damiano David začenja solo kariero z novim ...

1726721677-vr-aktual-jasno-in-glasno-oddaja-1-foto-jaka-zorman-6-of-12-1726721615640 Svet24.si

Jasna Kuljaj v novi oddaji na Veseljaku

18250X3012 Necenzurirano

Propad Biobanke: denar strank izgubljen. To bo ...

Robert Golob; Zoran Janković Reporter.si

Prišepetovalci sončnega kralja: največji vpliv ...

pogacar zigart Ekipa

To je več od vsega: glejte Pogačarjevo reakcijo ...

Luka in Nastja sta v Križankah prvič javno zapela tudi prihajajoči duet S tabo, ki je pritegnil veli Revija Stop

Luka Basi - Čaroben večer v Križankah

vinicius oblak Ekipa

Odčital mu je lekcijo: Oblak preigral Viniciusa, ...

Novice

Mladoletniku zasegli avtomobil

Piše: PU NM

Čas objave:
30.09.2024 10:55

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 27. 9. in 30. 9. posredovali v 237 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 687 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 25 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 41-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in tri kršitelje pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov, iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, predvajanja glasne glasbe in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Motorist in potnik pod vplivom alkohola

27. 9. nekaj po 19. uri so bili brežiški policisti obveščeni o padcu motorista na cesti v Artičah. Opravili so ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je voznik neregistriranega kros motorja, na katerem je prevažal sopotnika, izgubil oblast nad motorjem in padel. Lažje poškodovana 22-letnika in 23-letnika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da sta bila oba pod vplivom alkohola. 22-letnik je imel v litru izdihanega zraka 0,98 miligramov alkohola (2 g/kg), 23-letnik pa 1,26 miligramov alkohola (2,6 g/kg). Policisti okoliščine in vzrok za nesrečo še ugotavljajo, prav tako tudi, kdo izmed njiju je v času nesreče je vozil motor. Zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi nevarne vožnje v cestnem prometu.

Neprilagojena hitrost

O prometni nesreči v Petrovi vasi so bili policisti PP Črnomelj obveščeni 28. 9. nekaj pred 12. uro. Ugotovili so, da je 73-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega voznika so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti mu bodo zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

28. 9. popoldne je na cesti Novo mesto - Metlika, pri kraju Sela pri Jugorju, 63-letni voznik motornega kolesa KTM iz Avstrije zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil oblast nad motorjem, padel in se lažje poškodoval. Policisti mu bodo zaradi kršitve izrekli globo.

Na cesti med Otočcem in Paho je 28. 9. nekaj po 21. uri 32-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in zapeljala s ceste, kjer je trčila v prometni znak. V nesreči se je lažje poškodovala 53-letna potnica v vozilu. Policisti bodo povzročiteljici nesreče zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Prekoračitve hitrosti na avtocesti

27. 9. okoli 12. ure so policisti na Obrežju kontrolirali voznika osebnega avtomobila Audi italijanskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil s hitrostjo 189 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 59 km/h. 38-letnemu državljanu Albanije so zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo in kazenske točke.

Prav tako 27. 9. nekaj po 21. uri so ustavili voznika osebnega avtomobila Range rover slovenskih registrskih oznak, ki je na območju Čateža ob Savi vozil 192 km/h in prekoračil dovoljeno hitrost na avtocesti za 62 km/h. 63-letnemu kršitelju so zaradi prekoračitve hitrosti izdali plačilni nalog.

29. 9. popoldne so na Obrežju kontrolirali voznico osebnega avtomobila Porsche hrvaških registrskih oznak, ki je vozila s hitrostjo 180 km/h in prekoračila dovoljeno hitrost za 50 km/h. 50-letni državljanki Hrvaške so izrekli globo.

Mladoletniku zasegli avtomobil

V noči na 29. 9. so policisti PP Krško med kontrolo prometa v kraju Stolovnik ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da je za volanom 17-letnik, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so v noči na 30. 9. med opravljanjem nalog v Dolenji Prekopi zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Ford focus. Med postopkom so ugotovili, da gre za 32-letnega kršitelja iz Gazic, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,80 miligramov alkohola (1,7 g/kg). Neregistriran avtomobil so mu zasegli in zaradi številnih kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog.


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine


V Podgorju pri Pišecah je v noči na 27. 9. nekdo vstopil v odprto garažo počitniške hiše, vlomil v osebni avtomobil in odtujil 400 evrov in denarnice, ki jo je našel v predalu vrat.

V kraju Praprotnica na območju PP Trebnje je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo, pregledal prostore in našel ter odtujil denar in nakit. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 650 evrov škode.

27. 9. med 13.30 in 15. uro je pri Gradišču pri Trebnjem nekdo poskušal vlomiti v avtomobil, parkiran ob gozdni poti. V notranjost mu ni uspelo priti, z vlomom pa je povzročil za okoli 800 evrov škode.

Na parkirnem prostoru na Otočcu je v noči na 28. 9. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala odtujil denarnico z gotovino.

V noči na 29. 9. je v Dolenjskih Toplicah neznanec vlomil v skladiščne prostore in odtujil dva puhalnika za listje in škarje za obrezovanje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

Na pokopališču v Novem mestu je 29. 9. nekaj pred 13. uro nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in ji odtujil torbico, ki jo je odložila pri nagrobniku ter se oddaljila. Oškodoval jo je za okoli 500 evrov.

Poškodovanje tuje stvari

V noči na 28. 9. smo bili obveščeni, da je pri Dobruški vasi neznanec v avtomobil oškodovanke vrgel kamen, ki je poškodoval steklo vozila.


JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Črnomaljski policisti so bili 27. 9. nekaj po 20. uri obveščeni o pretepu v zasebnem prostoru v Cerovcu pri Črešnjevcu. Na kraju so ugotovili da se 49-letnik in 21-letnik, ki sta bila oba pod vplivom alkohola, prerivata in pretepata. Kršitelja nista upoštevala opozoril in ukazov policistov, zato so zoper njiju uporabili prisilna sredstva, ju obvladali in odpeljal v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so jim izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 27. 9. in 30. 9. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Rakovec, Jereslavec, Slovenska vas, Jesenice, Podgračeno, Župelevec, Brežice, Nova vas pri Mokricah, Veliki Obrež, Brezje pri Veliki Dolini, Mihalovec, Ponikve) izsledili in prijeli 159 državljanov Sirije, 54 državljanov Afganistana, 18 Pakistana, 15 državljanov Maroka, 15 državljanov Turčije, deset državljanov Nepala, osem državljanov Indije, sedem državljanov Egipta, sedem državljanov Somalije, pet državljanov Alžirije, pet državljanov Konga, štiri državljane Irana, štiri državljane Mongolije, tri državljane Iraka in tri državljane Bangladeša . Na območju PP Črnomelj (Preloka, Vukovci, Vinica, Stara Lipa) so prijeli 12 državljanov Maroka, deset državljanov Iraka in državljana Kitajske. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.


OSTALE ZADEVE

Huje poškodovan otrok

29. 9. okoli 20. ure so nas iz bolnišnice obvestili, da oskrbujejo hudo poškdovanega otroka, ki naj bi ga povozil traktor. Policisti PP Brežice so zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je do povoženja prišlo pri naselju Glogov Brod. 35-letni moški je s traktorjem oral njivo, v traktorju pa se je na sedežu nahajal tudi otrok. Med delom naj bi se vrata traktorja odprla, otrok pa je padel med prednje in zadnje kolo, ki ga je prevozilo. Zaradi hudi poškodb je bil otrok iz bolnišnice odpeljan v UKC Ljubljana. Policisti vse okoliščine dogodka še preiskujejo in bodo o ugotovitvah seznanili pristojno tožilstvo.