mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Klevevž, Šmarjeta, Bela Cerkev

Ministrica Pivčeva podpira načrte v Klevevžu in v Šmarjeti

Piše: Dolenjski list. L.Markelj

Čas objave:
03.06.2020 12:45

Ministrica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandra Pivec je v ponedeljek popoldne z državnim sekretarjem Jožetom Podgorškom obiskala občino Šmarješke Toplice, občino, ki svoj razvoj gradi predvsem na turizmu.

Ogledala si je Klevevž - območje naravnega termalnega izvira Klevevška Toplica, kjer občina načrtuje projekt Klevevška Toplica - biser narave, pa tudi Šmarjeto ter Belo Cerkev.

V Beli Cerkvi se je ministrica srečala tudi s šmarješkimi občinskimi svetniki. Glavni namen obiska je bil po besedah župana Marjana Hribarja, Pivčevi predstaviti občino in potenciale, ki so zlasti v sodelovanju med turizmom in kmetijstvom. Zadovoljen je, da je ministrica naklonjena njihovim razvojnim načrtom.

»Država razume potrebe lokalne skupnosti in izpolnjevanja pogojev za prenos lastništva določenih zemljišč na območju Klevevža na občino, ki so zdaj v lasti Slovenske družbe za gozdove in Sklada kmetijskih zemljišč. Gre za manjša, a ključna zemljišča, ki so za občino izjemnega pomena, saj bi tam radi naredili učno pot, muzej na prostem, itd. skratka lokalna skupnost bo tam skrbno in v javnem interesu lahko kreirala doživljajski center oz. park. Verjamem, da nam bo država stala ob strani,« je ob koncu obiska dejal Hribar.

Več si preberite in oglejte tukaj.