900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Metlika

Migracije na območju Metlike obvladljive

Piše: STA

Čas objave:
21.12.2018 09:54

V Metliki so se včeraj sestali predstavniki ministrstva za notranje zadeve, policije in urada vlade za oskrbo in integracijo migrantov, ki so razpravljali o morebitni vzpostavitvi sprejemno-registracijskih centrov, ki bi razbremenili tamkajšnje policijske postaje. Sklenili so, da so razmere trenutno obvladljive, zato ta ukrep ni potreben.

Udeleženci so se po predstavitvi trenutnih razmer na področju migracij in ilegalnih prehodov meje na območju občine strinjali, da so razmere obvladljive in se ne spreminjajo. Trenutno zato ni potrebe po vzpostavitvi dodatnih kapacitet policijskih postaj, je na spletni strani zapisalo notranje ministrstvo.

Zapisali so še, da je sodelovanje z občino Metlika vzpostavljeno ter da bo občina pravočasno obveščena in vključena v vsa načrtovanja na njenem območju.

Policija je konec novembra opozorila na obremenjenost policijskih postaj zaradi obravnavanja nezakonitih migracij in postopkov s tujci. Iz zapisnika sestanka, ki so ga nato objavili nekateri spletni mediji, pa so za reševanje te problematike napovedali možnost vzpostavitve sprejemno-registracijskih centrov.