Jake Abraham Svet24.si

Igralec je v 57. letu izgubil bitko z rakom

pavel prigožin Svet24.si

Kdo bo podedoval Prigožinove milijone?

agencije-fotka Necenzurirano

Kako gre pod Golobovo vlado Zavrlu, Pusarju & co.?...

vladimir prebilic-pl Reporter.si

Novi obraz, ko bo odletel Golob? Bo župan ...

damir krznar maribor Ekipa24.si

Je govoril o prihodnosti?! Krznarjeve besede po ...

kmetija-2022 Njena.si

Snemanje šova Kmetija je zaključeno

ronaldo 1 Ekipa24.si

Težave v raju?! Georgina objavila fotko z ...

Novice

Mesta bodo kmalu zasvetila

Piše: R.K./STA

Čas objave:
24.11.2022 09:24

S prvo adventno nedeljo, ki bo ta teden, se začenja čarobni adventni čas. Številna mesta v naših krajih bodo v teh dneh zažarela v praznični razsvetljavi.

Prvi na Dolenjskem bodo lučke prižgali v Ribnici, in sicer to soboto 26. novembra ob 17. uri. 

V Novem mestu bodo praznično osvetlitev prižgali 5. decembra, ko bo Glavni trg po dolgem času ponovno obiskal Miklavž. Z novomeškim županom Gregorjem Macedonijem bosta pozdravila meščane, prižgala praznične luči in razsvetlila mesto. Za čaroben prižig lučk bodo poskrbele še novomeške mažoretke in Čarodej Toni. Decembrsko vzdušje bodo obogatile številne prireditve za vse okuse, od praznično obarvanih dogodkov za celo družino do nepozabnih koncertov.

Ta vikend bo v Novem mestu zaživelo mestno drsališče. V prejšnjih letih so na Zavodu Novo mesto opazili, da je vsakodnevno drsanje meščanom že pravi ritual, saj komaj čakajo, da pridejo iz šole ali službe in da se po napornem delavniku in učenju malo razvedrijo ter pokramljajo z prijatelji. Drsališče bo osvetljeno z LED lučmi v ledeni ploskvi na površini 300 kvadratnih metrov.

V Krškem bodo praznične lučke prižgali v petek, ko se začne praznični december in z njim pestro dogajanje v mestu. Praznična okrasitev privabi številne obiskovalce, ki ta dan uživajo v pestrem programu, ki mu sledi še večerni koncert.

V soboto, 3. decembra sledil prižig lučk v Črnomlju ob 18. uri, v ponedeljek 5. decembra pa bodo slavnostno prižgali lučke tudi v Kočevju in Novem mestu.