primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Ribnica

Medobčinski inšpektorat in redarstvo odgovarja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.08.2015 12:18

Po objavi naše novice z naslovom "Medobčinski radar polni lokalne proračune" minulo sredo, so z ribniškega Medobčinskega inšpektorata in redarstva občin Dobrepolje, Loško Potok, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče poslali odgovor na navedbe.

V odgovoru na članek Medobčinski radar polni lokalne proračune Medobčinski inšpektorat in redarstvo občin Dobrepolje, Loško Potok, Ribnica, Sodražica in Velike Lašče (v nadaljevanju: MIR) trdi, da je članek bolj kot ne odraz enostranskega mnenja avtorja članka in ni sestavljen v skladu s standardi objektivnega in nepristranskega poročanja v sredstvih javnega obveščanja, saj avtor navedb v članku pred objavo ni preveril pri MIR niti pri občinah ustanoviteljicah.
"Avtor članka med drugim navaja, da MIR po novem od aprila enkrat mesečno s komaj vidnim najetim radarjem opravlja merjenje hitrosti prometa. Pojasnjujemo, da je merilnik hitrosti na posameznih lokacijah postavljen skladno s predpisi, ki zelo jasno določajo, kako mora biti merilnik hitrosti postavljen, saj vsaka drugačna postavitev pomeni neveljavnost opravljenih meritev. Prav tako je MIR v obliki sporočila za javnost o pričetku izvajanja aktivnosti medobčinskega redarstva v zvezi z meritvami najvišje dovoljene hitrosti posameznih vrst vozil, obvestil javnost. A žal nekaterih objestnih voznikov tudi takšna obvestila v javnosti ne odvrnejo od prehitre vožnje.
Pogostost opravljanja meritev hitrosti je predvidena z letnim programom dela MIR in se izvaja enkrat do največ dvakrat na mesec. Lokacije postavitev merilnika hitrosti se določajo na podlagi pobud in predlogov s strani občanov in policije ter predvsem z namenom spodbuditi voznike k upoštevanju omejitve hitrosti in prilagoditvi hitrosti razmeram na cesti ter da so znotraj naselja še posebej pozorni na ranljivejše udeležence ter da zmanjšajo hitrost pred prehodi za pešce in v bližini šol in vrtcev. Navedeno samo po sebi dovolj zgovorno govori o tem, da občine ustanoviteljice z radarskimi meritvami hitrosti nimajo prav nikakršnega namena polniti občinske proračune, temveč je dejanski namen meritev hitrosti z radarskim merilnikom predvsem zagotavljanje večje prometne varnosti,"
so še zapisali v MIR.