kača, krško Svet24.si

Foto: V Krškem goste lokala prestrašila kača

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

20245X9263 Necenzurirano

Šef slabe banke iz vrst SDS v službo k ...

bajec becarevic Reporter.si

Huda obtožba na račun Tarče in Teša: ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

matjaz kek 24 pm Ekipa

Matjaž Kek med trenersko elito: selektorja ...

Novice Šentjernej

Llikovna delavnica in pogovor o otrokovih pravicah in dolžnostih

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2015 06:36

V Kulturnem centru Primoža Trubarja v Šentjerneju se bo danes odvila prva od dvanajstih likovnih delavnic za otroke z naslovom Potovanje v Likovni svet.

Delavnica bo potekala danes od 16.15 do 17.30 ure, otroci pa bodo ustvarjali z različnimi likovnimi tehnikami: risanje, slikanje, grafika, kolaž, pastel, mozaik …

MED PRAVICAMI IN DOLŽNOSTMI OTROK

Vrtec Čebelica Šentjernej je v svojo sredino povabil varuhinjo človekovih pravic go. Vlasto Nussdorfer, ki bo na podlagi svojih profesionalnih in osebnih izkušenj predavala na temo otrokovih pravic in dolžnosti.
Otrokove pravice poznamo vsi – še posebej se jih hitro začnejo zavedati otroci, z dolžnostmi pa smo nekoliko manj oboroženi – žal. Žal v tej meri, da starši ne znamo otrokom predstaviti njihovih dolžnosti kot del vzgoje, ki že od prvih korakov vodi k samostojni, samozavestni in spretni osebnosti. Starši otrok zavoljo zagovarjanja pravic ne omogočamo opravljanja dolžnosti, zato so naši otroci v življenju lahko za marsikaj prikrajšani …

Več o pravicah, dolžnostih in manevriranju med vsem tem danes ob 17.00 v vrtcu Čebelica Šentjernej z go. Vlasto Nussdorfer.