Upravna enota Ljubljana Svet24.si

Kako kaže s stavko na upravnih enotah?

hrvaška obala Svet24.si

Poleti glavnina Slovencev spet na Hrvaško, a za ...

895265_047-zdravniska_stavka Necenzurirano

Kje je največ zdravnikov preklicalo soglasje za ...

janez jansa vlada vladna palaca sr1 Reporter.si

Janez Janša že razbija na vrata vladne palače, ...

jan oblak olga danilovic Ekipa24.si

Takšnega ga ne poznamo! Jana Oblaka so 'ujeli' ...

Več seksa, boljši možgani! Odkrito.si

Ženske, ki veliko seksajo ...

lovro kos 24 Ekipa24.si

Slovenski dan v Lahtiju! Po Niki si je vso ...

Novice Novo mesto

FOTO&AVDIO: Letošnja dolenjsko-posavska gazela je Roletarstvo Medle

Piše: STA/Radio Krka

Čas objave:
21.09.2018 10:29

Družba Dnevnik je včeraj razglasila drugega finalista v izboru Slovenska gazela 2018, v katerem išče najboljša hitro rastoča podjetja. Naziv dolenjsko-posavske gazele je pripadel Roletarstvu Medle iz Novega mesta, dobavitelju žaluzij, rolet in stavbnega pohištva na vseh večjih evropskih trgih.

gazela.jpg
Letošnja dolenjsko-posavska gazela je Roletarstvo Medle
Dolenjski list

Roletarstvo Medle je družinsko podjetje z 42-letno zgodovino. Podjetje, ki ga uspešno vodi druga generacija, se je iz servisnega podjetja za montiranje rolet preoblikovalo v proizvodno podjetje in postalo dobavitelj žaluzij, rolet in stavbnega pohištva na vseh večjih evropskih trgih, kamor proda skoraj tri četrtine svojih izdelkov.

gazela 2018.jpg
Med najboljša med najhitreje rastočimi podjetji so uvrstili še podjetji Aristotel iz Krškega in Pako iz Jesenic na Dolenjskem.
Dolenjski list

Lani je ustvarilo 19,44 milijona evrov prihodkov, kar je skoraj 45 odstotkov več kot dve leti prej. Še večjo rast si podjetje, ki trenutno redno zaposluje 135 sodelavcev, skupaj z invalidskim podjetjem in agencijskimi sodelavci pa 174, obeta prihodnje leto, ko načrtuje, da se bo razširilo v nove večje prostore.

Člani komisije so med najboljša med najhitreje rastočimi podjetji na območju Dolenjske in Posavja uvrstili še podjetji Aristotel iz Krškega in Pako iz Jesenic na Dolenjskem.

Sto najhitreje rastočih podjetij dolenjsko-posavske regije je v zadnji petletki poskrbelo za 2856 novih delovnih mest, prodajo pa povečalo za 74 odstotkov.

Prejšnji teden so že razglasili gazelo osrednje Slovenije, naslednji izbor ene od šestih regijskih gazel pa bo prihodnji četrtek. Sklepna prireditev Slovenska gazela 2018 bo 24. oktobra v Ljubljani.

Projekt poteka od leta 1991, nadgrajen s šestimi regijskimi in nacionalnim izborom pa je od leta 2001. Naziv zlate gazele za lani je prejelo žalsko podjetje Tehnos. Srebrna gazela je šla v roke podjetju Sitor stiskalnice iz Pivke, bronasta pa Varisu iz Lendave.

Izjava: Direktor Roletarstva Medle - Robert Medle