Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice

Krvodajalski teden

Piše: R.K.

Čas objave:
08.06.2023 12:53

Začetek delovnega tedna bi v Območnem združenju RKS Novo mesto lahko poimenovali kar krvodajalski teden. Praznovanje slovenskega dneva krvodajalstva so začeli v ponedeljek, ko je 20 krvodajalk in krvodajalcev sprejel podžupan MO Novo mesto Matija Škof.

S predsednico OZ RKS Novo mesto Danico Novak Malnar in vodjo Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto Mojco Šimc so čestitali in se zahvalili zbranim za njihova nesebična darovanja krvi.

V torek so organizirali terensko krvodajalsko akcijo v OŠ Šentjernej, ki je bila tudi letošnja zadnja v tem kraju. Odziv krvodajalcev je bil dober, saj je prišlo kar 88 krvodajalcev, pa čeprav je bila v maju akcija v bližnjem Škocjanu. Za prvo darovanje krvi se jih je odločilo 5.

V sredo pa je bila terenska akcija v OŠ Žužemberk, odzvalo se jih je 69, trije so prišli prvič. Zdravnica je prijazno predstavila pot krvi od darovalca do prejemnika tudi skupini osnovnošolcev, mogoče je med njimi kakšen bodoči krvodajalec. V Žužemberku se bodo srečali še v decembru na zadnji letošnji terenski akciji Rdečega križa Novo mesto.

Na obeh akcijah je vse potekalo po utečenem redu, malico so pripravili na šolah, pri postrežbi pa so pomagale naše pridne prostovoljke.

V soboto pa jih čaka še eno prijetno druženje s krvodajalci, saj jih peljemo na izlet v Celje.