slika Svet24.si

V Pomurju izsledili eno najbolj iskanih slovenskih...

solsticij Svet24.si

Ognjeni zublji in zeli ter magične moči kresnih ...

struge, luče, poplave Necenzurirano

Sanacija poplav je zlata jama za izbrance: dobili ...

asta vrecko rtv protest bobo Reporter.si

Takšnega kaosa, kot je danes na RTV Slovenija, ni...

benjamin sesko pm Ekipa24.si

Simpatična izbranka Benjamina Šeška je ...

Benjamin Šeško Njena.si

To je lepo dekle Benjamina Šeška

Celje Ekipa24.si

Razkrivamo: Naslednja okrepitev Celjanov je tukaj!...

Novice

Krvodajalska akcija v Šentjerneju

Piše: R.K.

Čas objave:
14.06.2024 12:03

Da imajo krvodajalci zasluženo svoj praznik, so dokazali tudi krvodajalci iz Šentjerneja in okoliških občin, saj se jih je kar 109 odzvalo na vabilo in so prišli na odvzem krvi, pet pa jih je prišlo na prvo darovanje. Tokratna akcija je 13. junija potekala na novi lokaciji, in sicer v Kulturnem centru Primoža Trubarja, saj telovadnico OŠ Šentjernej, kamor so hodili vrsto let, prenavljajo. Organizatorji so si prizadevali akcijo približati ljudem in ekipo pripeljati v njihov kraj, zato so se dogovorili za nove prostore.

V Kulturnem centru so jim prijazno skuhali kavo in čaj ter poskrbeli za urejenost prostorov in oglaševanje akcije, v šoli pa so skuhali in pripeljali malico. Kot vedno sta na pomoč pri razdeljevanju priskočili prostovoljki KORK Šentjernej. Veseli so, da zgledi vlečejo, saj jih je kar nekaj prišlo na povabilo sodelavca ali sorodnika. Iz kolektivov so prihajali v skupinah in tako pokazali svoj ekipni duh tudi pri humanitarnem dejanju. Na splošno so bili zadovoljni z novimi prostori, saj so zadosti veliki in svetli.

Veseli so, da jim je vsem skupaj uspelo, zato se še enkrat zahvaljujejo vsem udeleženim in želijo lepe in mirne počitniške dni. Hkrati pa toplo vabijo na odvzem krvi v Center za transfuzijsko dejavnost Novo mesto, vsak ponedeljek, torek in četrtek od 7. do 11. ure, saj med počitnicami še kako potrebujejo kri.