oveckin Svet24.si

Ruski hokejski zvezdnik postavil nov mejnik v NHL

kašelj, pljuča, pljučnica Svet24.si

Virus pljučnice lahko v enem dnevu ogrozi vaše ...

LP Necenzurirano

Šef varnostnikov iz LokalPatriota pred leti ...

podkast vrtovec krsinar pl Reporter.si

Jernej Vrtovec: Golob je pred volitvami odprl ...

lionel messi Svet24.si

Lionel Messi nazaj v Evropo? Klub Lige prvakov ...

Cene ogrevanja Svet24.si

Kateri način ogrevanja se najbolj splača?

shutterstock_1342708346 Svet24.si

Projekt, ki premika meje razvoja v energetiki

Novice Brežice

Kruh - naš vsakdanji spremljevalec

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.01.2016 06:40

Pravijo, da dobrega kruha ne naredi moka, ampak roka. Predstavitev KRUH – NAŠ VSAKDANJI SPREMLJEVALEC, pripravljajo danes ob 17. uri v Dvorani Savice Zorko, v Knjižnici Brežice.

Kruh je eno najstarejših pripravljenih živil. Prvi dokazi o peki kruha segajo 30.000 let nazaj, ko so na posebnih terilnih skalah našli ostanke škroba, za katere domnevajo, da so ostanki neke vrste moke za kruh. Žito je postalo osnovna surovina za kruh približno 10.000 let pr. n. št., ko so ljudje začeli s poljedelstvom. Prve vrste kruha niso vsebovale kvasa, saj kruh rahlo vzhaja že s pomočjo kvasovk, ki se nahajajo na zrnu samem.

Kako kruh pečemo danes, katere sestavine potrebujemo za pripravo različnih vrst le-tega in še mnogo drugih zanimivosti nam bo predstavila pekovska mojstrica Tinka Kovačič, ki je že večkrat sodelovala na tekmovanju Dnevi kruha, vina in salam, ter se uvrstila med najuspešnejše tekmovalke.

Pravijo, da dobrega kruha ne naredi moka, ampak roka.