408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

pcr-testiranje, test, stanežiče Necenzurirano

Zakaj lačni Jug ne verjame sitemu Švabu (PREJELI...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

kmetija-2023, david, družina Njena.si

Kmetija: Ste presenečeni nad Davidovo družino?

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Novice

Krkini sodelavci na delo trajnostno in varčno

Piše: R.K.

Čas objave:
22.09.2023 12:18

V petek, 22. septembra, je farmacevtska družba Krka znova dokazala svojo zavezanost trajnostni mobilnosti, tako za zaposlene iz Slovenije kot tudi za tiste iz tujine. V sklopu evropskega tedna mobilnosti se je Krka pridružila akciji pod sloganom "Varčne poti", ki spodbuja uporabo trajnostnih načinov prevoza na poti na delo .Ta pobuda ni bila le enodnevni dogodek, temveč odraz trajnostnih prizadevanj zaposlenih, ki se vse bolj odločajo za pešačenje, kolesarjenje, uporabo skirojev, skupnega prevoza in drugih okolju prijaznih načinov prevoza za svojo vsakodnevno pot na delo. S temi prizadevanji zaposleni prispevajo k ohranjanju našega planeta za prihodnje generacije. V letu 2023 je Krka še dodatno spodbujala trajnostno mobilnost med svojimi zaposlenimi z organizacijo dveh kolesarskih izletov. Trim klub Krka je s tem prispeval k promociji zdravega načina življenja in okolju prijaznega prevoza med zaposlenimi, obenem pa širil ozaveščenost o pomembnosti trajnostnih poti.

Trajnostni načini prihoda na delo so postali stalnica za zaposlene v farmacevtskem podjetju Krka, in to ne zgolj ob posebnih priložnostih, ampak postajajo del vsakdana. Zadnjih osem let je bil osrednji cilj "Krkinega dneva brez avtomobila" spodbuditi zaposlene k redni uporabi trajnostnih načinov prevoza na delo. Letos pa so se prizadevanjem pridružili tudi Krkini zaposleni iz 12 držav.

V Krki se dobro zavedajo, da imajo različni načini prihoda na delo svoje prednosti in slabosti ter vplivajo na posameznika in okolje na različne načine. Zato jih veseli, da se je uporaba trajnostnih načinov prevoza med zaposlenimi vse bolj uveljavila. To je jasen dokaz, da se zaveze, zapisane v njihovem Mobilnostnem načrtu, dejansko uresničujejo. Hkrati pa zaposleni s svojimi alternativnimi potovalnimi navadami prispevajo k večji prometni varnosti ter pomembno zmanjšujejo ogljični odtis in negativni vpliv na kakovost zraka tam, kjer podjetje deluje.

Pod sloganom "Varčne poti" je letošnja akcija še dodatno spodbujala zaposlene v Krki k izbiri trajnostnih in hkrati ekonomičnih načinov prevoza na delo. Med možnostmi so kolesarjenje, uporaba skirojev, rolanje, javni prevoz ali hoja, poleg tega pa številni zaposleni tudi delijo prevoz, kar še dodatno zmanjšuje obremenitev okolja. Pomembno je poudariti, da mnogi od teh načinov vključujejo telesno aktivnost, kar prispeva k boljšemu zdravju zaposlenih. Pri Krki pa poudarjajo tudi pomen varnosti in ozaveščanja zaposlenih o ukrepih za ohranjanje zdravja in varnosti, ne samo na delovnem mestu, ampak tudi med potjo na delo.