izgorelost Svet24.si

Izgorelost – ko pritisk dela vodi v ...

alkotest, policist, voznik, nadzor, splošna Svet24.si

Na cesti pijani kot na veselici; neslavni rekorder...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Đoković Del Potro Ekipa

Velik športnik, velik človek: Đoković uslišal...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Novice Novo mesto

Krka živi, danes veslanje in supanje

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.09.2015 11:10

Na in ob reki Krki v Novem mestu se danes začenja pestro dogajanje v sklopu projekta Krka živi.

Agencija za šport Novo mesto in Zavod VRT, organizatorja pestrega dogajanja na in ob reki Krki v Novem mestu sta letos k sodelovanju povabila še številne druge organizacije. Agencija za šport je tako pobudnica in nosilka projekta Krka živi, ki vključuje številne športno družabne dogodke povezane z reko Krko in partnerje. V okviru projekta pa bo Zavod VRT v okviru pestrega vikenda organiziral glasbeni festival »650. poletje na okljuku« na splavu pred lokalom Bar Boter in kulinarični dogodek Kuhinja nad Krko, ki se bo odvijal na Kandijskem mostu.

Dogajanje se bo začelo danes popoldne z veslanjem in supanjem po reki Krki v organizaciji Kajak kanu sup kluba Novo mesto (KKSK), zvečer bo koncert Mešanega pevskega zbora Pomlad in Godalnega kvarteta Corcoras na splavu pred Barom Boter.

Jutrišnje dogajanje se bo začelo s kulinaričnim dogodkom Kuhinja nad Krko, ki bo gostil v večini ugledne dolenjske kuharje in gostilne.  Vrhunec vikenda pa predstavljajo skoki s Kandijskega mostu, in sicer bodo s preizkusom skakalnice začeli po 15. uri, tekmovanje pa se bo začelo ob 16. uri, in sicer v treh disciplinah, v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. Kot vsako leto se lahko tekmovanja udeležijo vsi, vendar skačejo na lastno odgovornost. Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na splavu pred lokalom Bar Boter, kjer bo nekaj ur kasneje poteka koncert novomeških rokerjev Dan D.


V nedeljo bo v reki Krki potekalo še tekmovanje v daljinskem plavanju v organizaciji Triatlon kluba Novo mesto in predstavitev discipline triatlon. Celoten sklop dogodkov bodo zaključili člani KKSK s tekmovanjem v veslanju in supanju ter jadranju v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto.

Organizatorji vabijo vse, da se dogodkov udeležijo v čim večjem številu, predvsem pa jih pozivajo, da se, predvsem športnih, udeležijo aktivno in se preizkusijo v kakšnem od navedenih disciplin. Kot vedno bo ogled dogodkov najlepši s Krke same, zato priporočajo, da pridete s čolni.