alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Novo mesto, Ljutomer

Krka v Ljutomeru z novim obratom

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.09.2015 12:43

Krka je v Ljutomeru zgradila nov obrat za izdelavo nove generacije pastil, ki jih je mogoče dobiti brez recepta. Objekt, velik 2300 kvadratnih metrov, je po projektu vreden 9,5 milijona evrov, novih zaposlitev pa ne prinaša.

Kot so za STA pojasnili v Krki, je bila presoja Javne agencije Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke uspešno opravljena in so pastile začeli izdelovati avgusta, na začetku pa bo to izdelek v obliki t. i. bombonskih pastil, ki so med potrošniki najbolj priljubljene, in to iz linije Septolete.

Zaradi drugačnega videza in nove, izboljšane sestave bo, kot pravijo v Krki, edinstven na njihovih tradicionalnih trgih in pomembna nadgradnja linije izdelkov brez recepta.

Obrat so začeli graditi decembra lani, ta hip poteka poskusna proizvodnja, v prihodnjih dneh pa naj bi stekla tudi redna.

Objekt ima tri enote, sortirnico, veliko 248 kvadratnih metrov, prostor za pastile, velik 1692 kvadratnih metrov, in prostore za granulacijo, velik 385 kvadratnih metrov.

Krka je obrat v Ljutomeru, kjer izdelujejo predvsem vitaminsko-mineralne izdelke, postavila leta 1980, takrat se je v njem zaposlilo 56 delavcev, zdaj pa jih dela blizu 200. Večino teh izdelkov izvozijo v Rusijo, Poljsko, Uzbekistan, Ukrajino, Belorusijo, Češko in druge trge.