markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

zoga rokokmet Ekipa24.si

Celjski klub osupnil javnost, izstopil iz prve ...

Novice Novo mesto

Krka pripeljala nove okrepitve

Piše: MRK Krka

Čas objave:
25.07.2024 12:11

V MRK KRKA bodo v prihajajoči sezoni vrzel po odhodu nekaterih igralcev zapolnili novi obrazi.

MARK ŠALAMON
Rokometašem Krke se je na pripravah pred začetkom sezone pridružil vratar Mark Šalamon. Gre za visokoraslega, 197 centimetrov visokega igralca, ki je v Novo mesto prišel kot posojeni igralec trebanjskega Trima, prvoligaške izkušnje pa si je nabiral v svojem matičnem klubu ŠRD Škofljica. 20- letni mladinski reprezentančni vratar je ob prihodu v dolenjsko prestolnico izrazil zadovoljstvo nad izjemno organiziranim klubom. » Lahko rečem, da je ekipa, kolikor sem jo uspel spoznati na prvih treningih odlična, nekatere fante poznam, saj sem z njimi že igral na reprezentančnih akcijah. Veseli me, da se bom v Novem mestu lahko dokazal, hkrati pa sem prepričan, da bo zame to neka odskočna deska v moji karieri. Krka ima v vratih odličnega vratarja Jureta Blaževiča, od katerega se bom veliko naučil, da pa sem se odločil sprejeti povabilo, pa je bilo ključno predvsem dejstvo, da se bo tekmovalo tudi v evropskem pokalu, kar bo zame novost. Dal bom vse od sebe, da se dokažem trenerju, soigralcem in nenazadnje tudi publiki, » pravi novopečeni študent Fakultete za elektrotehniko.

MATIJA GLIHA
Krkašem se je na treningih v sklopu priprav na novo sezono pridružil še en nov obraz, ki bo po odhodu Marka Majstorovića zapolnil vrzel na položaju levega krila. Ekipi se je je namreč pridružil 21- letni Matija Gliha, ki je svojo rokometno pot začel v ŠRD Škofljica. Igranje za tako uspešen klub, kot je Krka, mu pomeni veliko, pa tudi korak naprej v njegovi karieri. » Želim si, da s fanti sledimo ciljem, ki so nam bili s strani predsednika kluba predstavljeni. Sam bom dal na treningih in tekmah svoj maksimum, da se dokažem in upravičim zaupanje trenerja in uprave. Veselim se tekem, še posebej pa igranja na evropskem parketu, o čemer sem sanjal vso dosedanjo kariero,« je ob prihodu v Novo mesto še povedal Gliha.



BENJAMIN CIRAR
Novomeščane bo na položaju krožnega napadalca okrepil tudi 25- letni novinec Benjamin Cirar, ki je minuli dve sezoni nosil dres ivanškega Sviša, sicer pa je na posojo v Krko prišel iz trebanjskega Trima. Odločitev, da se pridruži Krki, ni bila težka. » Vem da sem prišel v dobro organiziran klub s kakovostno ekipo in še boljšim trenerjem. Sezone, ki prihaja se že zelo veselim, saj bo zame to ena stopnička v karieri več, poleg tega pa že nestrpno čakam tudi nastope v evropskem pokalu, kar zame predstavlja še dodaten izziv in motivacijo«, pravi Cirar in upa, da se bo v ekipo kar najbolje vklopil. Sicer pa je Cirar svoje prve rokometne korake začel v Šmartnem, izkušnje pa kasneje nabiral, kot že omenjeno v Svišu.

MIHAJLO VUJADINOVIĆ
Tako kot Cirar in Šalamon tudi vratar Mihajlo Vujadinović prihaja kot nova okrepitev na posojo v Krko iz trebanjskega Trima. Vujadinović bo krkin tretji vratar. Kot pravi mladi in talentirani 17-letnik, rodom iz kraja Nevesine blizu Mostarja, je zanj Slovenija nova odskočna deska v karieri, v Novem mestu pa se počuti odlično. » Kolikor sem uspel spoznati in se pogovarjati s fanti, so vsi super. Lepo so me sprejeli, sam pa sem željan učenja in nadgradnje na moji rokometni poti. Prišel sem v klub, ki mi lahko da veliko, jaz pa se bom potrudil, da bodo z mojim delom in napredkom zadovoljni. Imam odličnega učitelja Jureta Blaževiča in naredil bom vse, da se čim več naučim od njega,« pravi reprezentant Bosne in Hercegovine. Hkrati si želi, da bi s klubom dosegel kar najboljši rezultat v letošnji sezoni in že nestrpno pričakuje tekme.