Green lake Svet24.si

20-letni moški se je utopil na območju Zelenega ...

uvodna Svet24.si

Malček z možnostjo štirikolesnega pogona

Izidor Krivec Necenzurirano

Razkrivamo: tožilstvo blokiralo hrvaški prevzem ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

alma merklin Njena.si

Slovenska pevka bo drugič postala mamica

stojanovic Ekipa24.si

Razkrivamo: Slovenci igrali s črnim trakom, to je...

Novice

Krka ob enih: Vozili v nasprotno smer

Piše: R. K.

Čas objave:
22.08.2022 12:58

V današnji osrednji informativni oddaji: V občini Krško razpis za razvoj malega gospodarstva; V občini Sevnica začeli s projektom DIGIVODA; Zaradi zastoja na dolenjski avtocesti vozili v nasprotno smer.

SVET NA KRKI

Z današnjim dnem začenjajo teči roki za volilna opravila za izvedbo predsedniških volitev, ki bodo 23. oktobra. Volivci lahko od danes s podpisi izrazijo podporo posameznim kandidatom, možno je tudi vlaganje kandidatur. Kandidati lahko te vložijo do 28. septembra, nekaj dni prej, 22. septembra, pa bo tudi uradno stekla volilna kampanja.

Povprečna bruto plača v Sloveniji je junija znašala 2007,64 evra, kar je nominalno 0,9 odstotka več, realno pa 1,8 odstotka manj kot maja. Povprečna neto plača je bila s 1307,61 evra nominalno za 0,8 odstotka višja, realno pa 1,9 odstotka nižja, je danes objavil državni statistični urad.

KRKA DOMA

Mestna občina Krško je objavila Javni razpis o dodeljevanju proračunskih sredstev za pospeševanje razvoja malega gospodarstva v mestni občini Krško za leto 2022 v skupni višini 140.000 evrov. Rok za oddajo vlog je torek, 20. september. Gre za sofinanciranje različnih ukrepov, ki so se izvajali in bili plačani v obdobju od 22. 9. 2021 do 20. 9. 2022 na območju mestne občine Krško, in sicer za naložbe v nakup nove opreme in nematerialnih investicij, svetovalne storitve za izdelavo razpisne dokumentacije za prijavo na državne in mednarodne razpise, promocijo izdelkov in storitev na sejmih in razstavah, posebno usposabljanje in dodatno izobraževanje ter spodbujanje delovanja strokovnih društev in združenj na področju podjetništva. Upravičenci do sredstev so mikro in majhna enotna podjetja ter samostojni podjetniki posamezniki na območju mestne občine Krško.

Občina Sevnica skupaj s partnerji izvaja projekt DIGIVODA. Poglavitni cilj projekta je prebivalcem Posavja zagotoviti dostop do kakovostne pitne vode na javnih mestih in s tem zmanjšati obremenjenost lokalnega okolja z odpadno plastično embalažo. S tem ukrepom se neposredno zmanjšuje obremenitev komunalnih deponij, ki predstavljajo eno večjih groženj trajnostni oskrbi s pitno vodo. Hkrati je cilj spodbujati ekološko osveščenost prebivalcev z uporabo sveže pitne vode, s čimer se dviguje kakovost življenja v celotni regiji. Nadalje je cilj projekta urediti lokalno okolje z namenom zmanjšanja pritiska na vodni krog. V sklopu tega dela projekta zato v Sevnici poteka urejanje dveh opuščenih predorov iz obdobja II. svetovne vojne, ki sta polna odpadkov, zaradi česar je ogrožena podtalnica in dva najpomembnejša vodna vira oziroma vrtini, ki s pitno vodo oskrbujeta mesto Sevnica. Predora bosta očiščena smeti, dostop v notranjost pa bo zaradi varnosti onemogočen.

Po poročanju spletne aplikacije SPIN sta včeraj ob 12.46 na dolenjski avtocesti v predoru Mali Vrh v smeri Ljubljane trčili osebni vozili, pri tem je eno pristalo na boku. Policija je poročala o več kilometrskem zastoju, ki je za voznike seveda neprijeten. A manevri, kot je vožnja v nasprotno smer po uvozu na avtocesto, so izredno nevarni in lahko povzročijo nesreče s hujšimi posledicami. Globe za tovrstne kršitve lahko znaša tudi 1200 evrov in 18 kazenskih točk. Vozniki, ki ostanete v zastoju ustvarite reševalni pas, ki omogoča prosto pot intervencijskim vozilom, ter počakajte na navodila policistov in upravljalca ceste, ki poskušajo v primeru nesreče v najkrajšem možnem času poskrbeti za pretočnost prometa.

Osrednja informativna oddaja, 22.8.2022