408850861_18310344031186938_1594247027150297095_n Svet24.si

Priljubljeni slovenski pevec postal očka

vanja gjorčevska, spomin Svet24.si

Mami brutalno umorjene Vanje se je najbolj ...

matjaž han Necenzurirano

Pri Hanu milijoni za turizem tudi za podjetja brez...

logar irgl Primoz Lavre Reporter.si

Anže Logar in Eva Irgl sta kot dva zlata ...

bozic Ekipa24.si

Je v Mariboru počilo med Šimundžo in Božićem?...

Josip Broz Tito in Jovanka Broz - kot bi gledali film Odkrito.si

Tito - Je res imel toliko žensk in toliko otrok?!

doncic goltes2 Ekipa24.si

V srce! Tako sta Anamaria in majhna Gabriela ...

Novice

Korporativni velnes – za dobro mentalno, fizično, socialno, čustveno in duhovno počutje zaposlenih

Piše: R.K.

Čas objave:
24.03.2023 08:45

Skrb za dobro počutje zaposlenih v delovnem okolju je zelo pomembna, pri čemer je poudarek na krepitvi pozitivnih občutkov. »Če imam jaz zelo dober notranji občutek, se lažje osredotočam na delo, delam bolje in sem po končanem delu manj utrujena,« poudarja Zinka Kosec, strokovnjakinja za korporativni velnes.

Korporativni velnes je sestavljen iz petih področij: mentalnega, fizičnega, socialnega, čustvenega in duhovnega. »Elemente iz velnesa, ki skrbi za dobro počutje posameznika, prenašamo v delovno okolje. To pomeni, da mi na velnes ne gledamo kot na prostor, ampak je to notranji občutek. Če imam jaz zelo dober notranji občutek, se lažje osredotočam na delo, delam bolje in sem po končanem delu manj utrujena, seveda je nižja fluktuacija, nižji je absentizem, manj je poškodb pri delu,« razlaga Zinka Kosec, avtorica Kartic vrednot. 

Na včerajšnjem predavanju so udeleženci spoznali vseh pet področij, hkrati pa so se seznanili tudi z orodji, s katerimi lahko skrbimo sami zase. »Najbolj od vsega mi je ostalo v spominu predvsem to, da so občutki nalezljivi tako kot virusi. Tako da se mi zdi, da je res pomembno, da se potrudimo, da pridemo na delovno mesto z energijo, z elanom in s tem vplivamo tudi na dobro počutje drugih,« je o udeležbi na delavnici povedala ena od sodelujočih, Lucija Imperl iz podjetja IMP Armature. 

Dobro počutje zaposlenih je v veliki meri odvisno od upoštevanja želja zaposlenih, njihovih pričakovanj, časa in konkretne situacije. Predavanje je bilo del projekta Silver, ki se ukvarja s potrebami starejših zaposlenih v današnjem in prihajajočem delovnem okolju. »Čutimo in vidimo, kako velika je potreba po tem, da se tako zaposlene starejše kot tudi delodajalce, ki delajo s starejšimi zaposlenimi, osvesti, da se govori in predvsem dela v tej smeri, da se odrasli in starejši zaposleni zelo dobro počutijo na delovnem mestu. Kajti le tako verjamemo, da bo potem njihova volja, da ostanejo čim dlje zaposleni,« pa poudarja koordinatorka projekta Silver na CIK Trebnje Tanja Žibert. 

Glavni namen projekta Silver, ki ga sofinancira Evropska unija in se v drugi polovici leta izteka, je sicer priprava usklajenega odziva za spodbujanje kariere v tretjem življenjskem obdobju z ozaveščanjem vodstev podjetij, kadrovskih služb in kariernih strokovnjakov.

Lucija Imperl po delavnici


Tanja Žibert o projektu SIlver


Zinka Kosec o prednostih korporativnega velnesa