alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

marta kos pl Reporter.si

Marta Kos nima izgovora: udbovske evidence so ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

kmetija-2024 Njena.si

Kaj se je z Jasminom in Ines zgodilo po Kmetiji?

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Mirna

Koncesionar za DOLB Mirna

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.02.2013 08:35

Odlok o izvajanju izbirne lokalne gospodarske javne službe oskrbe s toplotno energijo iz kotlovnice na lesno biomaso so člani in članice mirnskega občinskega sveta potrdili na včerajšnji, 18. redni seji.

Na njej so potrdili tudi letne programe za področje kulture, športa, socialnega varstva in mladinske dejavnosti.

Potem ko so se mirnski občinski svetni na novembrski seji seznanili s prednostmi, ki bi jih prinesla izvedba projekta DOLB Mirna, so včeraj sprejeli odlok za omenjeni projekt. V projekt bi se v prvi fazi lahko vključili šola s telovadnico in vrtec, dom Partizan, zdravstvena postaja, pošta in bloki na Sokolski ulici. Cilj projekta, ki bi bil v prvi fazi – če ne bo zapletov – lahko vzpostavljen septembra prihodnje leto, je opustitev obstoječih individualnih kotlovnic na fosilna goriva s slabim izkoristkom in znižanje stroška za ogrevanje. Ogrevanje bi se – v primerjavi z obstoječim – pocenilo za največ tretjino.

Z izgradnjo sistema daljinskega ogrevanja na lesno biomaso na Mirni želimo predvsem poceniti ogrevanje v javnih zavodih, v katerih je lastnica Občina Mirna, in seveda želimo tudi cenejše ogrevanje za prebivalce stanovanjskih blokov na Mirni, kajti poraba v teh blokih je bistveno prevelika in stanovalci želijo cenejše ogrevanje,“ pravi župan Občine Mirna Dušan Skerbiš.


Občina Mirna je z nekaj morebitnimi vlagatelji že opravila prve informativne sestanke, občinski svetniki pa so včeraj potrdili tudi dokument identifikacije investicijskega projekta (DIIP) za izgradnjo sistema DOLB na Mirni.

Člani in članice občinskega sveta so včeraj med drugim potrdili še letne programe na področju kulture, športa, socialnega varstva in mladinske dejavnosti, ki so podlaga za objavo razpisov za sofinanciranje teh programov. Na področju kulture bo občina letos na podlagi razpisa razdelila 24.200 evrov, na področju športa 40.050 evrov, socialnega varstva 13.050 evrov in na področju mladinske dejavnosti 5.500 evrov. V prvi obravnavi so svetniki sprejeli še odlok o ustanovitvi Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, sprejeli program odvajanja in čiščenja komunalne odpadne in padavinske vode na območju občine med leotma 2013 in 2016, se seznanili z načrtovano širitvijo knjižnice na Mirni in s poročilom o delu nadzornega odbora v minulem letu ter s programom dela nadzornega odbora za letos.

Dušan Skerbiš, župan občine Mirna