primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

šeško oblak Ekipa

Dvoboj Oblaka in Šeška se je začel ...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Grosuplje

Koncert z odmevom – harmonike v Županovi jami

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.08.2015 14:20

Raztegnjen meh harmonike vedno prinese seboj veselo razpoloženje. V nedeljo, 16. avgusta 2015 se v Županovi jami pri Grosupljem obeta edinstven dogodek. Orkester harmonikarjev Bučar bo ogled kraškega podzemlja dopolnil s koncertom.

Med sprehodom skozi sedem dvoran bodo igrali polke in valčke, kar bo v podzemeljski svet prineslo posebno vzdušje. Edinstvena je predvsem naravna akustika v Veliki dvorani, ki je dolga približno 60 in široka 25 m, na najvišjem delu pa ima blizu 15 m visok strop. Kakovostnim glasbenim nastopom daje poseben pridih, ki ga ni mogoče izkusiti na prostem ali v »klasičnih« dvoranah.

Orkester harmonikarjev Bučar deluje v okviru Glasbenega društva Bučar, ki ima sedež v Ljubljani. Njihova osnovna dejavnost je poučevanje diatonične harmonike in kitare, z letošnjim šolskim letom pa uvajajo tudi dve novosti in sicer, poučevanje klaviatur in Skype poučevanje. Vsako leto izpeljejo projekt, s katerim osvajajo nekaj še ne doseženega, kar daje učencem GD Bučar še posebno motivacijo za domačo vajo. Pred dvema letoma so s harmonikami osvojili vrh Triglava, lani so prehodili slovensko obalo, vse od meje z Italijo do meje s Hrvaško, letos pa se po koncertu v Županovi jami s harmonikami podajajo v Postojnsko jamo, kjer bodo prehodili celoten jamski sistem.

Koncert harmonikarjev, ki bo ob 15ih, bo združen z vodenim ogledom najlepše jame na Dolenjskem krasu, trajal bo približno uro in pol.