minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

ana praznik Njena.si

Zakaj je Ana Praznik opustila zanesljivo službo?

Luka Dončić Ekipa

Brez spoštovanja: Američani močno udarili po ...

Novice Kočevje

Kolpa, Kupa, Koupa

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2015 19:01

V okviru projekta Življenje brez meja (Život bez granica), ki se nanaša na ohranjanje naravne in kulturne dediščine v krajih na obeh bregovih Kolpe, je bil posnet tudi dokumentarni film Kolpa, Kupa, Koupa.

V njem skozi pričevanja ljudi tako s slovenske kot tudi hrvaške strani reke znova spoznamo, kako je ta prostor enoten in kljub državni meji , ki ga je zarezala po reki, pravzaprav nedeljiv. Sedaj, ko je meja ožičena , pa še bolj, je dejal soustvarjalec filma Jure Bradeško iz Centra za mladinsko kulturo Kočevje. Film so dvakrat prikazali v Kulturnemu centru Kočevje in v Brodu na Kolpi, njegova aktualnost pa mu je omogočila, da je šel pot festivalov.

Sicer je projekt , ki je težak 285 tisoč evrov( od tega 85 odstotkov so evropska sredstva) in ga vodi razvojni center Kočevje Ribnica, v dveh letih povezal še nekaj aktivnosti. Pripravili so več različnih delavnic v krajih ob meji, kupili mobilno stiskalnico za sadje, posneli film in izdelali projektno dokumentacijo za obnov treh mostov na Kolpi, ki bo podlaga za pridobitev evropskih sredstev tudi za njihovo obnovo.

jure o filmu.mp3


juro o dolini.mp3