IMG_20220902_093906 Svet24.si

Velovu za podkupovanje leto dni pogojnega zapora ...

nadiža Svet24.si

Karmična prognoza za julij: test partnerskih ...

andrej-hohlun, rusija, ukrajina Necenzurirano

Država zamrznila vilo nad Portorožem, ki je v ...

1717959349-dsc02720-1717959247314 (1) Reporter.si

Mesarsko klanje v SLS: kako je Petru Gregorčiču ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Mnogi si upajo trditi, da so to nezemljani Odkrito.si

Nenavadna svetloba nad južno Italijo

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Novice Novo mesto

Kolesar v smrtni nevarnosti

Piše: PU NOVO MESTO

Čas objave:
02.07.2024 12:34

O padcu kolesarja v Šmarjeti so bili obveščeni nekaj pred 18.30.

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 248 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči s hudimi telesnimi poškodbami in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požarov, sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST
Padec motorista

Policisti PP Novo mesto so bili okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista med Mirno Pečjo in Rogovilo. Opravili so ogled in ugotovili, da je 21-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, zapeljal s ceste in trčil v prometni znak. Hudo poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Hudo poškodovan kolesar
O padcu kolesarja v Šmarjeti so bili obveščeni nekaj pred 18.30. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 46-letni moški vozil po kolesarski stezi iz smeri Šmarjete proti Šmarješkim Toplicam. Zaradi neprilagojene hitrosti je izgubil oblast nad kolesom, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v novomeško bolnišnico, po prvih podatkih je zaradi hudih poškodb v smrtni nevarnosti. Okoliščine nesreče policisti še preverjajo.

KRIMINALITETA


Vlomi in tatvine

Med 29. 6. in 1. 7. je v Novem mestu nekdo poskušal vlomiti v dva parkomata. Odtujil ni ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Med 30. 6. in 1. 7. je v Brežicah neznanec skozi vrata vlomil v prodajalno in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 900 evrov škode.

V Trebnjem je med 30. 6. in 1. 7. nekdo vlomil v pomožna objekta in odtujil dve kosilnici in posodo z gorivom.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI
Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Obrežje, Spodnji Stari Grad, Mihalovec, Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve, Slovenska vas) izsledili in prijeli 25 državljanov Afganistana, 17 državljanov Sirije, 12 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Egipta, po dva državljana Sudana, Armenije, Somalije in Pakistana in po enega državljana Maroka, Alžirije, Palestine in Indije. Na območju PP Črnomelj (Preloka) so prijeli štiri državljane Alžirije in na območju PP Metlika (Metlika) državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.