primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Kočevje

Kočevski borci o zelo dejavnem letu

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.12.2012 18:37

Kočevsko združenje borcev za vrednote narodno osvobodilnega boja je člane seznanilo z letošnjimi dejavnostmi, ki so bile vsebinsko zelo raznolike.

Organizacija ima v občinah Osilnica, Kostel in Kočevje ter v dragarski dolini (občina Loški Potok) 897 članov. Letos so se poslovili od 26, v svoje vrste pa so sprejeli 19 novih.

Predsednik združenja Jože Obrstar je poudaril, da so letos veliko postorili pri obnovi spominskih obeležij po vseh krajevnih organizacijah, še posebej pa si združenje šteje v časa, da jim je uspelo obnoviti prireditveni prostor pri Taborski steni nad Kočevsko Reko, kjer raste piramida kurirja Vinka in Jakca, ki sta v veliki roški ofenzivi padla pred streli italijanskih okupatorjev. Obrstar je poudaril, da jih tudi v letu 2013 čakajo naloge pri ureditvi spominskih obeležij.
Sicer se v kočevski borčevski organizaciji pripravljajo na praznovanje 70 letnice Zasedanja zbora odposlancev, oktobra prihodnje leto, ki je kot najpomembnejši dogodek določen tudi v programu Slovenske borčevske organizacije . A , kot je še dejal Obrstar, kočevski župan dr. Vladimir Prebilič za enkrat ne kaže dovolj posluha za ta dogodek.