policijabrunsvik Svet24.si

Uboj športnega novinarja Tihca; obtožena soproga...

tjasa bozic Svet24.si

Tjaša Božič uživa v kuhinji

donald trump Necenzurirano

Trumpovi psi na žaru in hrčki na buzari. ...

aleksandar vucic marta kos pf pl Reporter.si

Vučićeva trojanska komisarka: zakaj je nad ...

kek dinamo Ekipa

Dinamo išče rešitelja, med resnimi kandidati ...

jasmin-cerić Njena.si

Jasminov žalosten razlog za vstop v Kmetijo in ...

kevin pozo kolo Ekipa

Velika tragedija: Mladi kolesar umrl, potem ko ga ...

Novice Kočevje

Kočevci vplačali 57.000 položnic brez provizije

Piše: Radio Krka

Čas objave:
28.04.2016 06:58

Na kočevski občinski blagajni je bilo lani vplačanih 57.000 položnic. Obisk blagajne, ki je v pritličju kočevske občinske stavbe začela delovati 13. avgusta 2014, se sicer nenehno povečuje.

Po podatkih kočevske občinske uprave je bilo v prvem mesecu in pol obratovanja občinske blagajne vplačali 1725 položnic, spomladi lani pa je promet že narasel na 4200 položnic mesečno. Kot kažejo zadnji podatki se obisk blagajne, na kateri je moč vplačati položnice brez provizije za skoraj 30 javnih zavodov in podjetij, še povečuje. Kočevski župan Vladimir Prebilič je razkril, da trenutni promet znaša okoli 5000 položnic mesečno.

Zaradi velikega obiska je občina, ki je imela blagajno sprva odprto 14 ur tedensko marca lani obratovalni čas podaljšala na 17 ur tedensko. Statistika kaže, da so Kočevci v prvem mesecu in pol vplačali za nekaj manj kot 76.000 evrov položnic, februarja lani pa za skoraj 160.000 evrov položnic. Občina Kočevje je blagajno uvedla dve leti zatem, ko je zdaj že nekdanji občinski svetnik Davor Štamfelj vložil pobudo za ustanovitev mestne blagajne.

Župan Vladimir Prebilič o položnicah