stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

Novice

Kočevarji na srečanju z avstrijskim zunanjim ministrom

Piše: Primož Primec

Čas objave:
28.03.2024 07:38

V torek je bil na uradnem obisku v Sloveniji minister za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije mag. Alexander Schallenberg. Slovenska ministrica za zunanje in evropske zadeve Tanja Fajon je gostila srečanje zunanjih ministrov neformalne skupine Central 5 (C 5), na katerem so poleg avstrijskega ministra sodelovali še minister za evropske in mednarodne zadeve Avstrije Alexander Schallenberg, minister za zunanje zadeve Češke Jan Lipavský, minister za zunanje zadeve in trgovino Madžarske Péter Szijjárto ter minister za zunanje in evropske zadeve Slovaške Juraj Blanár.

Po končanem uradnem delu srečanja se je mag. Alexander Schallenberg v popoldanskem času v daljšem pogovoru s predstavniki v Sloveniji nepriznane nemško govoreče manjšine seznanil z našim položajem. Podrobno so ga seznanili z aktivnostmi, pogovori z vladnimi organi, ki so bolj monolog kot dogovori in programom nadaljnjih korakov ob slovenskem vladnem nasprotovanju priznanju in pripravi na internacionalizacijo problema, saj ga očitno Slovenija sama noče rešiti v dogovoru s predstavniki nepriznane nemško govoreče manjšine.

Srečanja so se udeležili tudi iz Društva Kočevarjev staroselcev, ki jim je zvezni minister izorčil tudi darilo – knjige za njihovo knjižnico.