severa gjurin 1 Svet24.si

Družinska sreča Severe Gjurin

Meghran Princ Harry Svet24.si

Zaskrbljeni princ Harry razkril, zakaj ne bo ...

907452_099_liitjska Necenzurirano

Revizorka, ki je poslušala le glavna osumljenca ...

tanja frantar igor zabret Reporter.si

Skoraj 28 milijonov evrov poslov pod Golobovo ...

riera pm Ekipa24.si

Nora informacija! Albert Riera blizu vrnitve v ...

Matej Zemljič Revija Stop

Matej Zemljič: Kampiral sem včasih, in to zelo ...

825117_f103tenis_koper03t Ekipa24.si

Joj, kaj se je zgodilo Oblakovi izbranki: Olga ...

Novice

Knjige tudi za Društvo Kočevarjev staroselcev

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2024 09:19

V Mestnem muzeju v Ljubljani je potekal sklepni dogodek 23. dobrodelne akcije »Podarimo knjige«, ki jo organizira Mohorjeva družba v Celovcu. Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, mag. Elisabeth Ellison-Kramer, in predsednik Mohorjeve družbe, msgr. mag. Ivan Olip, sta sedmim neprofitnim, socialnim, dobrodelnim in izobraževalnim ustanovam v Sloveniji ter Združenju/Associazione Don Mario Cernet iz Italije podarila knjige v skupni vrednosti 50.000 evrov.

Dogodka so se udeležili nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, evropska poslanka Ljudmila Novak, poslanka in predsednica Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Suzana Lep Šimenko, predstavnica Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu Natalija Toplak Koprivnikar, direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar ter predsednik Kluba koroških Slovencev v Ljubljani Janez Stergar.

Akcija, ki poteka že 23. leto zapored, ima namen omogočiti lažji dostop do knjig bralkam in bralcem, še posebej tistim iz ranljivih skupin. S tem želi spodbuditi številne ljudi, ne glede na starost in spol, k branju. Letos so v obliki bonov podarili več kot 2.200 žanrsko različnih knjig slovenskih in avstrijskih avtoric in avtorjev.

Med prejemniki knjig je tudi Zveza kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji/Dachverband der Kulturvereine der deutschsprachigen Volksgruppe in Slowenien, katere del je Društvo Kočevarjev staroselcev. Društvo je v imenu zveze prevzelo vrednostni bon.

Akcija »Podarimo knjige« s svojo dolgoletno tradicijo še naprej uspešno povezuje ljudi in organizacije ter spodbuja kulturno in izobraževalno dejavnost med različnimi skupnostmi.