komet, španija, ESA Svet24.si

Video: Španci in Portugalci osupnili, na nebu ...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Novice

Knjige tudi za Društvo Kočevarjev staroselcev

Piše: R.K.

Čas objave:
15.05.2024 09:19

V Mestnem muzeju v Ljubljani je potekal sklepni dogodek 23. dobrodelne akcije »Podarimo knjige«, ki jo organizira Mohorjeva družba v Celovcu. Avstrijska veleposlanica v Sloveniji, mag. Elisabeth Ellison-Kramer, in predsednik Mohorjeve družbe, msgr. mag. Ivan Olip, sta sedmim neprofitnim, socialnim, dobrodelnim in izobraževalnim ustanovam v Sloveniji ter Združenju/Associazione Don Mario Cernet iz Italije podarila knjige v skupni vrednosti 50.000 evrov.

Dogodka so se udeležili nadškof in metropolit msgr. Stanislav Zore, evropska poslanka Ljudmila Novak, poslanka in predsednica Komisije za odnose s Slovenci v zamejstvu in po svetu Suzana Lep Šimenko, predstavnica Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu Natalija Toplak Koprivnikar, direktorica Javne agencije za knjigo Katja Stergar ter predsednik Kluba koroških Slovencev v Ljubljani Janez Stergar.

Akcija, ki poteka že 23. leto zapored, ima namen omogočiti lažji dostop do knjig bralkam in bralcem, še posebej tistim iz ranljivih skupin. S tem želi spodbuditi številne ljudi, ne glede na starost in spol, k branju. Letos so v obliki bonov podarili več kot 2.200 žanrsko različnih knjig slovenskih in avstrijskih avtoric in avtorjev.

Med prejemniki knjig je tudi Zveza kulturnih društev nemško govoreče narodne skupnosti v Sloveniji/Dachverband der Kulturvereine der deutschsprachigen Volksgruppe in Slowenien, katere del je Društvo Kočevarjev staroselcev. Društvo je v imenu zveze prevzelo vrednostni bon.

Akcija »Podarimo knjige« s svojo dolgoletno tradicijo še naprej uspešno povezuje ljudi in organizacije ter spodbuja kulturno in izobraževalno dejavnost med različnimi skupnostmi.