Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice

Karate klub Novo mesto gostil karate prijatelje iz Italije

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2023 08:12

Od sobote je Karate klub Novo mesto gostili karate prijatelje iz mesteca Majano iz regije Udine v Italiji, in sicer je to karate klub »Associazione sportiva Dilettantistica KARATE E KALI FILIPPINO«.

Po velikodušnem sprejemu v Hotelu Center Novo mesto, so kljub deževni soboti, skupaj preživeli lepo popoldne. Gosti so si ogledali središče Novega mesta, se okrepčali v gostiščih in restavracijah ter izmenjali teoretično znanje in izkušnje.

Od 17. do 19. ure so v klubskih prostorih v Karate akademiji Novo mesto opravili skupni trening, kjer so izmenjali praktično znanje, izkušnje in mnenja. Trening je potekal v prijetnem, prijateljskem vzdušju, odlično razpoloženi pa so druženje nadaljevali tudi na skupni večerji.

V nedeljo so opravili še en dopoldanski trening od 10. do 12. ure. Tokrat so sodelujoči trenerji: Pascoli Gabriele, Zurini Romeo in Celotti Marina v celoti prepustili vodenje treninga trenerju, Franju Hornu, saj so njegovo znanje skozi nastope tekmovalcev Karate kluba Novo mesto opazili že na IKU svetovnem prvenstvu lansko leto oktobra v Caorle v Italiji, kjer so le-ti osvojili štiri medalje.

Tako se jim je porodila želja po sodelovanju in njegovih nasvetih v zvezi z njihovimi člani, ki so prišli v Novo mesto: Cappelletti Fabio, CappellettiDavide, CappellettiGiulia, Stama Elisa in Pascoli Giulia.

Vidno zadovoljni in navdušeni so uspešno zaključili tudi ta del druženja. Srečanje, ki je potekalo v sklopu novega projekta Karate kluba Novo mesto 2023 »Mednarodno in medobčinsko sodelovanje in izmenjava« je bilo iz vseh vidikov izjemno uspešno.

Okrepili so športno sodelovanje, v Novo mesto pripeljali goste, ki so bili nad mestom navdušeni ter spletli nova prijateljstva, še posebej pomembna so tista med otroci. Občutilo se je obojestranska hvaležnost in spoštljivost, veselje in radost. "To so za nas posebne medalje, ki jih ljudje nosimo v srcu in se jih nikoli ne izgubi," so zapisali v sporočilu za javnost v Karate klubu Novo mesto. "Kot so nam obljubili, nas kmalu povabijo na enako sodelovanje pri njih v Italiji," so dodali.