DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

marko suler dw Ekipa24.si

Vroče v pisarnah Maribora: vijoličasti pred ...

Novice

Karate klub Novo mesto gostil karate prijatelje iz Italije

Piše: R.K.

Čas objave:
28.03.2023 08:12

Od sobote je Karate klub Novo mesto gostili karate prijatelje iz mesteca Majano iz regije Udine v Italiji, in sicer je to karate klub »Associazione sportiva Dilettantistica KARATE E KALI FILIPPINO«.

Po velikodušnem sprejemu v Hotelu Center Novo mesto, so kljub deževni soboti, skupaj preživeli lepo popoldne. Gosti so si ogledali središče Novega mesta, se okrepčali v gostiščih in restavracijah ter izmenjali teoretično znanje in izkušnje.

Od 17. do 19. ure so v klubskih prostorih v Karate akademiji Novo mesto opravili skupni trening, kjer so izmenjali praktično znanje, izkušnje in mnenja. Trening je potekal v prijetnem, prijateljskem vzdušju, odlično razpoloženi pa so druženje nadaljevali tudi na skupni večerji.

V nedeljo so opravili še en dopoldanski trening od 10. do 12. ure. Tokrat so sodelujoči trenerji: Pascoli Gabriele, Zurini Romeo in Celotti Marina v celoti prepustili vodenje treninga trenerju, Franju Hornu, saj so njegovo znanje skozi nastope tekmovalcev Karate kluba Novo mesto opazili že na IKU svetovnem prvenstvu lansko leto oktobra v Caorle v Italiji, kjer so le-ti osvojili štiri medalje.

Tako se jim je porodila želja po sodelovanju in njegovih nasvetih v zvezi z njihovimi člani, ki so prišli v Novo mesto: Cappelletti Fabio, CappellettiDavide, CappellettiGiulia, Stama Elisa in Pascoli Giulia.

Vidno zadovoljni in navdušeni so uspešno zaključili tudi ta del druženja. Srečanje, ki je potekalo v sklopu novega projekta Karate kluba Novo mesto 2023 »Mednarodno in medobčinsko sodelovanje in izmenjava« je bilo iz vseh vidikov izjemno uspešno.

Okrepili so športno sodelovanje, v Novo mesto pripeljali goste, ki so bili nad mestom navdušeni ter spletli nova prijateljstva, še posebej pomembna so tista med otroci. Občutilo se je obojestranska hvaležnost in spoštljivost, veselje in radost. "To so za nas posebne medalje, ki jih ljudje nosimo v srcu in se jih nikoli ne izgubi," so zapisali v sporočilu za javnost v Karate klubu Novo mesto. "Kot so nam obljubili, nas kmalu povabijo na enako sodelovanje pri njih v Italiji," so dodali.