primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

acun ilicali Ekipa

Prvi mož Maribora se je še četrtič poročil, ...

Novice Novo mesto

Junaki 3. nadstropja preživeli nepozaben vikend na Dolenjskem

Piše: KG

Čas objave:
19.09.2024 12:23

Pretekli konec tedna je na Dolenjskem minil v znamenju poguma, vztrajnosti in neomajne volje. Društvo Junaki 3. nadstropja, ki združuje starše otrok z rakavimi obolenji, je tudi letos organiziralo nepozaben Vikend Junakov, ki je več kot 220 udeležencem iz vse Slovenije prinesel veselje, smeh in nepozabne trenutke.

Tretji Vikend Junakov, ki ga je Društvo Junaki 3. nadstropja organiziralo za otroke z rakavimi obolenji in njihove družine, je bil kljub deževnemu vremenu poln nepozabnih trenutkov. Skoraj 60 družin je preživelo dva dneva druženja, smeha in doživetij, ki bodo ostali v njihovih srcih za vedno. Vikend, ki je letošnje leto potekal na Dolenjskem, je znova pokazal, kaj pomeni moč skupnosti, ki podpira te pogumne otroke.

Vodna zabava in čebelarska pustolovščina
V soboto so se Junaki in njihove družine najprej odpravili v Terme Čatež, kjer so uživali v druženju in vodnih igrah. Manjša skupina je medtem obiskala Mali muzej v Višnji Gori in Hišo Kranjske čebele, kjer so se naučili več o slovenski čebelarski tradiciji. Na sobotni večerni zabavi je otroke navdušil nastop Plesnega mesta, nato pa so z Bepop Ladies zaplesali in zapeli ob njihovih največjih uspešnicah. »V veliko čast in veselje nam je bilo sodelovati pri presenečenju za Junake 3. nadstropja. Prav zaradi takšnih dogodkov vemo, da je privilegij živeti to naše poslanstvo in razveseljevati ljudi z našimi pesmimi,« je po nastopu povedala vidno ganjena članica skupine Tinkara.

Nedelja, polna čarovnije in športnega duha
Junake in njihove družine so v nedeljskem dopoldnevu navdušile čarovniške predstave Mareta Čareta in Sama Sebastiana. V nadaljevanju dneva so se pod animacijskim vodenjem Imagine team building v dvorani hotela Sport Otočec udeleženci preizkusili v Igrah brez meja, Junakom pa so se pridružili tudi taborniki, ki so z njimi delili številne trike za preživetje v naravi. Poleg poslikav po obrazu je velike nasmehe pričaral tudi sladoledni aparat z neomejeno količino sladoleda.



Za mnoge družine je bil ta vikend več kot le oddih. Bil je priložnost, da se ponovno povežejo in ustvarijo nova prijateljstva. »Velika zahvala društvu Junaki 3. nadstropja za organizacijo zares fantastičnega vikenda. Fantje so bili čisto navdušeni in midva prav tako. Posebej vesela pa sem, da imajo nove, krasne prijatelje. Hvala za vaš trud, čas, voljo in moč. Iskrena zahvala za vse, kar počnete in s tem krepite naše vezi,« je povedala mama Junaka.

»Vikend Junakov je vedno nekaj posebnega. Vsako leto se znova srečamo z velikim organizacijskim izzivom, da otrokom in njihovim družinam pripravimo dva dneva, polna veselja, druženja in nepozabnih trenutkov. Letošnji Vikend Junakov je bil rezultat večmesečnega načrtovanja, in čeprav smo morali tik pred zdajci zaradi deževnega vremena skoraj v celoti spremeniti naš program, nas to ni ustavilo. Kljub nepredvidenim okoliščinam smo skupaj s prostovoljci, lokalnimi partnerji in podporniki ustvarili vikend, ki bo še dolgo ostal v srcih naših Junakov,« je ob koncu junaškega druženja povedala predsednica Društva Junaki 3. nadstropja Urška Kolenc. »Največja zahvala gre vsem, ki so bili pripravljeni sodelovati, prilagoditi načrte in nas toplo sprejeti. Hvala družinam, ki so prišle iz vseh koncev Slovenije, ter s seboj prinesle neizmerno pozitivno energijo in razumevanje do sprememb programa. Iskrena hvala tudi vsem našim donatorjem, brez katerih takšnih dogodkov ne bi mogli izpeljati. Vse to nas opominja, da skupaj lahko premagamo vse ovire, in prav to nas navdihuje za prihodnje izzive,« je dodala.

Zbrati želijo sredstva za nakup infuzijskih črpalk
Vse, ki so poleg simbolne podpore želijo Junake podpreti tudi finančno, društvo vabi k donaciji na spletni strani društva ali s pošiljanjem SMS sporočila JUNAKI5 na 1919, s čimer otrokom prispevajo 5 evrov. Sredstva, zbrana z donacijami, bodo letošnji september namenili za nakup desetih infuzijskih črpalk z organizatorji, preko katerih otroci prejemajo zdravila, parenteralno hrano in kri.

Več o možnostih sodelovanja z Društvom Junaki 3. nadstropja si lahko preberete na njihovi uradni spletni strani: https://junaki3nadstropja.si/.