marjan šarec, robert golob Svet24.si

Če se s to pomočjo reši eno otroško ...

stareješi, pomoč Svet24.si

Nova pravica, ki je diskriminatorna do upokojencev...

rok-snežič Necenzurirano

Snežič serijsko izgublja tožbe, stroškov pa ...

jansa logar bobo1 Reporter.si

Logar Janši počasi, a vztrajno načenja živce: ...

rogaška celje Ekipa24.si

Bizarno! 'Nagice', poljubi deklet ... Takšna ...

Konec februarja je tako izbruhnilo! Odkrito.si

Trije močni izbruhi na Soncu: kaj se dogaja?

luka doncic dallas Ekipa24.si

Kakšen odgovor Dončića in Dallasa vsem kritikom...

Novice Ribnica

Izziv in ekspresija v človeku

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.10.2012 21:53

V Rokodelskem centru v Ribnici sta župan Jože Levstek ter akademski slikar in grafik Todorče Atanasov iz Ljubljane odprla razstavo odraslih likovnikov z naslovom Izraz in ekspresija v človeku.

Petnajst del desetih avtorjev sodijo v okvir sedme območne razstave na izbrano temo, ki sta jo po prijavi na razpisu Sklada za kulturne dejavnosti organizirali območni izpostavi tega sklada iz Kočevja in Ribnice. Kot sta delala vodji območnih skladov Alenka Pahulje in Matevž Novak, avtorji prihajajo iz okolja v katerem je slikarsko izražanje v vzponu, seveda preko Likovno izobraževalnega centra, skupni nastop na tej razstavi pa še poglablja primere dobrega sodelovanja med občinami.
Sicer so izbrani slikarji na zadano temo ustvarjali od pomladi, v svoji delih, ker je opazen odmik od všečena izražanja, pa so izpostavili posamezne specifična značilnosti človeka, prikazali njegovo vpetost v čustveno ali duševno stanje in karakterene poteze, ujeli hipni moment konkretnega doživetja in raziskali globine in lastnosti posameznika, kot se kažejo navzven.
Todorče Atanasov je dejal, da bo zagotovo nekaj del izbral in jih uvrstil na območno razstavo prihodnji mesec v Trbovljah.

Matevž Novak o sodelovanju


Alenka Pahulje o razstavi