pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Novice Črnomelj

Grozljivo: najden kuža v kritičnem stanju

Piše: Radio Krka

Čas objave:
17.02.2013 20:58

Na sprehodu v smeri Črnomelj (vražji kamen) - Stranska vas so sprehajalci, v soboto, doživeli šok. Zagledali so premočenega, premraženega, nepomičnega psička manjše rasti, ki se je boril za življenje.

Kuža se je sodeč po stopinjah poskušal iz snega premakniti v zavetje, razvidno je bilo da se je premaknil iz ceste na hribček kjer je potem še naprej praskal da bi šel višje vendar je bil verjetno brez moči, skril se je pod smreko, kjer ni bilo snega.

Prijava zoper lastnike za zanemarjanje živali je bila podana dva tedna nazaj na UVHVVR OU Ljubljana in potem posredovana naprej UVHVVR OU Novo mesto. Lastniki so verjetno bili obveščeni o prijavi in na tak način poskušali skriti svoja dejanja.

Na Belokranjski veterinarski postaji v Črnomlju so ocenili da je pes slabega psihofizičnega stanja in  da je bil verjetno dlje časa izpostavljen grozovitemu trpinčenju, ki izhaja iz neprimernih življenjskih pogojev, opustitve nege ter oskrbe s hrano in vodo.


O najdenem psu so bile obveščene vse pristojne službe, prve oskrbe je bil deležen na Belokranjski veterinarski službi, kjer so ga dežurna veterinarka in člani Društva za zaščito živali Bela krajina negovali od 17.00 do 21.30 ure. S psička je bilo po štirih urah dela odstranjenih 1, 65 kg odvečne dlake in iztrebkov. Med tem časom so ga ostrigli, obrili, skopali in oskrbeli vnete predele kože. Dobil je tudi zdravila proti bolečinam ter antibiotik. Sedaj je že na varnem in toplem.

Odgovornost vseh nas je, da ne obrnemo hrbta pomoči potrebnim živalim! Pozivamo vas, da se v primerih, ko v svoji okolici, pri znancih ali sosedih opazite takšno zlorabo, obrnete na društvo za zaščito živali Bela krajina (DZZŽBK) ali prijavite mučenje živali pristojnim službam (veterinarska postaja, VURS).