markacije, lažne-oznake Svet24.si

Zaradi lažnih markacij v smrt zgrmela mlada ...

Nicole, Liam Svet24.si

Rod Stewart bo zopet dedek!

termoelektrarna šoštanj Necenzurirano

Buldožer iz Šoštanja, ki je povozil Slovenijo

natasa pirc musar ales musar m24 ss Reporter.si

Kaprice predsednice Nataše in prvega gospoda ...

66-2-4-erjavec4 mm Ekipa24.si

Predsednik KZS Matej Erjavec: Razlogi za ...

Foto 3 Revija Stop

Erika Pečnik Ladika: Šolski sistem je tako na ...

ales kranjc andreja 24 mm Ekipa24.si

Aleš Kranjc in boj s kruto boleznijo: Zdravniki ...

Novice

Grad Grm gostil vinarje in ljubitelje vina

Piše: R.K.

Čas objave:
03.06.2024 08:59

Na novomeškem gradu Grm je minuli petek potekal 8. Pop up wine festival, ki je gostil 60 vinarjev iz Slovenije in sveta, vinskim ljubiteljem pa postregel z več kot 300 vzorci vin. Letošnjemu festivalu je svoj pečat dodale tudi grajska klet, kamor se je zaradi napovedi dežja preselilo del prizorišča in navdušila obiskovalce.

Na Pop Up Wine Festivalu se je predstavilo 60 vinarjev iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske, Makedonije, Portugalske in Argentine, poskusiti pa je bilo mogoče tudi številna druga svetovna vina. Več kot 300 vzorcev vin je degustiralo ogromno obiskovalcev.

Organizator festivala Gregor Kren je povedal, da je letošnji Pop Up Festival v Novem mestu več kot uspel: “Mislim, da so naše obiskovalce najbolj razveselili vinarji tako iz Argentine, Madžarske, kot tudi iz Portugalske. Vinska klet v gradu Grm je dala svoj pečat.” Dodal je, da se bo družini Pop Up Festivalov pridružila še ena nova lokacija, vendar ta zaenkrat ostaja skrivnost. Namignil je le, da se obeta v vinski deželi Podravje.

Pop up wine festival zaznamuje edinstvena prijetna energija, raznovrstna ponudba vin, kjer vsak obiskovalec najde nekaj po svojem okusu, hkrati pa svoja čutila preseneti s kakšnim novim vinom, ki ga še nikoli ni preizkusil. Prihodnji festival v Novem mestu bo tradicionalno zadnji petek v maju 2025.