polna-luna Svet24.si

Eno znamenje naj se ob tej polni luni pripravi na ...

zelje Svet24.si

Naravni zaveznik za zdravo prebavo, razstrupljanje...

Marko Lotrič Otmar Zorn Necenzurirano

Kaj predsednika državnega sveta Marka Lotriča ...

luka mesec Reporter.si

Ko celo levičar Mesec benti čez organizirani ...

manchester united svece Ekipa

Pri Šeškovih žalujejo, družinska tragedija ...

Cene ogrevanja Svet24.si

Kateri način ogrevanja se najbolj splača?

shutterstock_2619536887 Svet24.si

Kaj storiti, če ste naročeni, a ne morete na ...

Novice

Gostinski lokali na Dolenjskem ostajajo zaprti

Piše: STA

Čas objave:
15.04.2021 08:40

Od ponedeljka bodo lahko v goriški, gorenjski, obalno-kraški, pomurski, posavski, podravski, koroški in zasavski regiji znova odprte terase in vrtovi gostinskih obratov. To bo možno med 19. do vključno 25. aprilom med 7. in 19. uro, so sporočili iz urada vlade za komuniciranje.

"Podaljšujemo trenutno veljavne izjeme in v osmih oranžnih regijah odpiramo terase in vrtove gostiln in lokalov med 7. in 19. uro. Gostinci bodo nekoliko lažje zadihali, spet smo korak bližje življenju, kot smo ga vajeni," je na svojem računu na Twitterju zapisal minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek.

Pri tem bo treba upoštevati navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Tako kot ob dosedanjih odprtjih teras bodo morali zaposleni in gostje ves čas nositi maske, razen ko bodo sedeli pri mizi, strežba bo dovoljena za mizami.

Vlada je izjemo in odprtje teras in vrtov dovolila v osmih oranžnih statističnih regijah, medtem ko bodo terase in vrtovi gostinskih obratov v osrednjeslovenski, jugovzhodni, savinjski in primorsko-notranjski prihodnji teden ostali zaprti.

Zaradi ukinitve omejitve nočnega gibanja pa se v vseh regijah osebni prevzem blaga, hrane ali pijače na prevzemnih mestih, vključno s prodajo kmetijskih pridelkov na kmetiji, dovoli brez časovne omejitve.

Ponujanje in prodajanje blaga in storitev potrošnikom na daljavo je še vedno dovoljeno povsod. Dovoljeno je tudi opravljanje dejavnosti priprave in strežbe jedi ter pijač v organizacijah, ki izvajajo gostinsko dejavnost za svoje zaposlene oziroma varovance ali za dostavo končnim potrošnikom, so spomnili.