sečnja-dreves, akcija, levica Svet24.si

Foto: V Ljubljani bosta padla mogočna drevoreda, ...

lokalne volitve 2022 Svet24.si

Poslanci v en glas stopili v bran "večnim" ...

POL20150401F5_00002 Necenzurirano

Težava Slovenije ni globoka država, ampak plitva...

1674543173-s2f10781-26-1674543149830 Reporter.si

Odkar Logar vodi nadzorni svet Istrabenz turizma, ...

roglic pogacar Ekipa24.si

Spektakularno! To bo teden za vse sladokusce, eden...

tibor Njena.si

Tibor Baiee spet verjame v ljubezen, na poti tudi ...

josip ilicic maribor dw Ekipa24.si

Vroče iz Ljudskega vrta! Krznar prvič ...

Novice

Generali še naprej sponzor regate Barcolana

Piše: R.K.

Čas objave:
04.07.2022 11:03

Generali je podaljšal triletno partnerstvo s Società Velica di Barcola e Grignano kot predstavitveni sponzor in tako še naprej podpira mednarodni razvoj regate Barcolana, ki bo potekala 9. oktobra v Tržaškem zalivu.

Skupina Generali, ki že več kot 40 let podpira ta po vsem svetu izjemno priljubljen jadralski dogodek, krepi svojo podporo z dejavnostmi, začetimi v zadnjih treh letih, kot so internacionalizacija in spodbujanje povezave z lokalno skupnostjo, športom ter ozaveščanje o vprašanjih trajnosti, podnebnih sprememb ter raznolikosti in vključevanja.

Generali barcolana (002).jpg
Generali sponzor Barcolane
Generali
Generali bo Barcolani stal ob strani pri vseh celoletnih dejavnostih, podpiral razvoj prireditve in projekte, ki so omogočili njeno rast.

Predsednik Skupine Generali Andrea Sironi je ob tem povedal: "Barcolana je športni dogodek, ki ga vedno bolj opredeljuje pozornost do aktualnih vprašanj in zavezanost okolju ter raznolikosti in vključevanju. Generali, ki je partner dogodka že desetletja, sodeluje pri njegovi rasti, da bi prireditev postala priložnost za šport, zabavo in za rast tržaške skupnosti ter tisoče ljudi, ki se ga vsako leto udeležijo iz vse Evrope."

Generali bo 9. oktobra že drugo leto zapored podelil pokal Generali Women in Sailing Trophy prvi mešani ekipi, ki jo bo vodila ženska krmarka v "jesenskem pokalu".

Namen projekta "Women in Sailing by Generali", ki je del projekta Barcolana, je poudariti pomen vseh žensk, ki sodelujejo na dogodku na morju, na kopnem in v organizaciji. Na spletni strani www.barcolana.it pa bo objavljena posebna galerija, ki bo navdihovala še več žensk, da postanejo ključne osebnosti, ne le na morju.

Poleg tega se bo Generali v okviru pobude The Human Safety Net pridružil dobrodelnemu programu Barcolana 2022 in podprl dva družinska centra Ora di Futuro (Čas za prihodnost)/THSN, ki ju podpira v Trstu v sodelovanju z neprofitno organizacijo Centro per la Salute del Bambino (Center za zdravje otrok) v Valmauri in San Giacomu.

V zadnjih letih so bila vprašanja okolja, vključevanja in raznolikosti v središču pobud, ki jih je spodbujal Generali na Barcolani. Ponazarjata jih Isabelle Joscke, mednarodno priznana jadralka in športnica, ki se ukvarja s socialnim delom v okviru združenja Horizon Mixitè (Obzorje raznolikosti), ter pogovori "Generali Sea Talk" z dvema znanima jadralkama, Dee Caffari in Vicky Song.

Kot poudarjajo v Generaliju, je jadranje šport, ki ga podpirajo že od nekdaj, in katerega vrednote delijo. Hkrati je jadranje šport, ki je lahko temelj za razpravo o enakosti spolov tudi v pomorskih poklicih, ki so tradicionalno veljali za moške.

----------------------------------------------------------------

GENERALI, d. d., je v Sloveniji prisotna od leta 1997 in letos obeležuje 25-letnico uspešnega poslovanja. Je vodilna mednarodna zavarovalnica v Sloveniji in del Skupine Generali. Skupina Generali je eden največjih svetovnih ponudnikov zavarovanj in upravljanja premoženja. Ustanovljena je bila leta 1831, prisotna je v 50 državah sveta, s skupnim prihodkom od premij, ki je leta 2021 obsegal 75,8 milijard evrov. S skoraj 72.000 zaposlenimi po vsem svetu in 67 milijoni strank ima Skupina vodilni položaj v Evropi in vedno bolj pomembno pozicijo na trgih Azije in Latinske Amerike. V 12 državah je ena izmed treh glavnih zavarovalnic. Generalijeva ambicija je postati vseživljenjski partner svojim strankam, ki ob skrbi za trajnostno poslovanje ponuja inovativne in prilagojene rešitve v edinstveni distribucijski mreži.