skala, jesenice na dolenjskem Svet24.si

Foto: Družini na brežiškem večerni mir skalila...

avto, henry ford Svet24.si

Avto je vse pregnal s ceste

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

lenart zavbi pl001 Reporter.si

Žavbi: Anže Logar je včasih zvenel kot Branko ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Novice Novo mesto/Celje

Foto&video: V Novemu mestu odprli novo urgenco

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2015 05:07

Danes je odprla vrata nova urgenca v Novemu mestu, za katero so dobili nekaj manj kot 4,2 milijona evrov evropskega denarja.

Za nov urgentni center so bogatejši tudi v Celju, ki ga bodo prav tako odprli danes. Tako novomeška kot celjska sta bili zgrajeni iz pretežno evropskih sredstev v okviru gradnje regionalnih urgentnih centrov.

V Novemu mestu so za novi urgentni center dobili nekaj manj kot 4,2 milijona evrov evropskega denarja, nekaj manj kot 740.000 evrov je prispevala država in bolnišnica pa razliko, ki znaša nekaj manj kot dva milijona evrov. Gradnja nove celjske urgence je znašala 6,2 milijona evrov, od tega je bilo 5,3 milijona evrov evropskih sredstev.

V Celju je trak prerezala ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc, v Novemu mestu pa ob 14.uri državna sekretarka na ministrstvu Nina Pirnat.

Prvo od novih regionalnih urgenc so v Brežicah odprli že lani, nato so sledila odprtja še ostalih. Prejšnji teden so odprli še nove urgence na Jesenicah, v Slovenj Gradcu in Novi Gorici. Še pred tem pa v Mariboru in Murski soboti.

Čeprav bi morale vse nove urgence v skladu s pravili financiranja iz evropskih sredstev odpreti vrata do konca leta, pa bo izolski urgentni center začel delovati šele konec februarja 2016. Zapletlo se je z revizijo na razpis za nakup pohištvene opreme.

Odprli_novo_urgenco_21122015.flv