primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

Timi Max Elšnik Ekipa

Elšnik s kreativno potezo ustvaril upanje: Njegov...

adriana, življenje-na-tehtnici Njena.si

Adriano pri hujšanju ovirala velika samozavest

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Pred ZD bodo danes začeli graditi parkirišča

Piše: Radio Krka/STA

Čas objave:
17.08.2015 05:50

Na makadamskem trikotniku pred Zdravstvenim domom (ZD) Novo mesto danes začenjajo z gradnjo oz. prenovo tamkajšnjih parkirišč. Zgradili bodo približno 110 novih parkirišč in za gradnjo namenili lastnih približno 500.000 evrov. Hkrati bodo spremenili prometno ureditev in v drugem delu skupaj približno 800.000 evrov vrednega projekta uredili okolico.

Direktorica ZD Novo mesto Milena Kramar Zupan je za STA povedala, da bodo 110 parkirnih mest predvidoma zgradili do konca oktobra in jim dodali zdajšnjih 50 na asfaltirani površini pred to zdravstveno ustanovo. V drugem delu naložbe pa nameravajo še do konca leta urediti okolico in jo ustrezno urbano opremiti.

Novozgrajena in novourejena parkirišča bodo ustrezno opremili ter jih v rednem delovnem času ZD namenili potrebam svojih obiskovalcev in uslužbencev. Zunaj delovnega časa pa bodo na voljo tudi drugim uporabnikom oz. bodo vključena v novomeški javni sistem parkiranja.

Sicer pa projekt prenove obsega tudi spremembo zdajšnje prometne ureditve. Po prenovi bo namreč dostop do ZD možen le s Šmihelske ceste, za reševalna vozila pa ostaja tam, kjer je zdaj. Parkiranje pred ZD bo tudi plačljivo, njegovi uporabniki pa bodo parkirnino poravnavali na dveh parkomatih.

Prenovljeno parkirišče bo med njihovim delovnim časom dejansko namenjeno le obiskovalcem ZD, saj so do zdaj na njem parkirali tudi drugi. Tako zaposleni v sosednji bolnišnici, njihovi obiskovalci, pacienti in drugi vozniki, je dodala direktorica.

Vodstvo ZD tudi vse svoje uporabnike in obiskovalce obvešča, naj med prenovo parkirišč svoja vozila puščajo pred bližnjo Tuševo trgovino na Topliški cesti, na urejenem parkirišču bližnje bolnišnice ali pri železniški postaji Kandija. Le v nujnih oz. izjemnih primerih pa lahko osebna vozila parkirajo pred vhodom v ZD, je še povedala Kramar Zupanova.

Zaradi del bo pred domom oteženo parkiranje oziroma bo režim parkiranja spremenjen. Dela bodo predvidoma zaključili do konca oktobra letos.
Obiskovalce prosijo, da svoja vozila parkirajo pred trgovino Tuš na Topliški cesti , pred Splošno bolnišnico Novo mesto ( Oddelek za bolezni pljuč) ali pa pri Železniški postaji Kandija.

KRAMAR ZUPANOVA O PARKIRIŠČIH


KRAMAR ZUPANOVA O NALOŽBI


Parkirni prostori pred ZD NM