primer Trenta Svet24.si

Zaslišane prve priče, Janša pravi, da gre za ...

supet-luna, sankt-peterburg Svet24.si

Zemlja bo za kratek čas dobila še eno luno

848456_280-yapi Necenzurirano

Na drugem tiru se zapleta: Turki v težavah, kaj ...

marta kos henri geaz emporium pl Reporter.si

Marta Kos s soprogom iz Švice že kupuje kostime ...

doncic Ekipa

Šestič zapored! Odlično pripravljeni Luka s ...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

miha butara 24 mm Ekipa

Proračun bomo podvojili, to je ogromno za ...

Novice Metlika

FOTO&VIDEO: Pestro ob Tednu otroka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
05.10.2015 09:35

Začel se je Teden otroka in tradicionalno je dogajanje ob tem zelo pestro v Metliki. Tamkajšnje Društvo prijateljev Mladine je ob otvoritvi Tedna pripravila dve prireditvi, nadaljujejo pa z nizom aktivnosti, ki bodo potekale skozi ves oktober.

Dopoldne so v Športni dvorani OŠ Metlika in OŠ Podzemelj pa tudi v Vrtcu Metlika pripravili prireditve ob začetku Tedna otroka. Soustvarjali so jih kakopak otroci metliške šole in vrtca, v vrtcu je bila gostja Erika Kralj s kitaro, šoli pa sta obiskala tudi župan Darko Zevnik in Anica Kopinič.

V Metliki sicer tradicionalno pripravijo številne aktivnosti in dogodke v sklopu Tedna otroka in tako bo tudi letos. Odvijali se bodo ves oktober in ne le teden dni, je pojasnila podpredsednica Društva prijateljev mladine Metlika Vladimira Škof.

Številni dogodki v sklopu Tedna otroka se bodo sicer zvrstili tudi drugod po naši regiji. V Straži bodo popoldne igrali družabne igre, v telovadnico OŠ Šmihel Novo mesto bo ob 17.uri Vadba staršev in otrok od 2-3 let, v parku Rastoče knjige Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto pa bodo ves tede obujali stare družabne igre.

Mladinski center Brežice v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Brežice pripravlja ustvarjalne in poučne delavnice namenjene otrokom in staršem. Več informacij pa najdete na FB strani Družinskega centra Brežice.

Novomeško Društvo Mojca je medtem v soboto že osemindvajseto leto zapored pripravila Veleizlet po Sloveniji, ki se ga je udeležilo skoraj 100 otrok iz šestnajstih osnovnih šol osmih dolenjskih občin.

Predsednica DPM Metlika Alenka Muc o današnjem dogajanju


Pogovor s podpredsednico DPM Metlika Vladimiro Škof o Tednu otroka


Začetek Tedna otroka v Metliki