alenka-pinterič Svet24.si

Alenka Pinterič: Taylor Swift proti meni itak ne ...

ana-petrič Svet24.si

Slovenka leta Ana Petrič žrtev tako imenovanega ...

robert golob pl2 Necenzurirano

Fides je zlomil Cerarja, zdravstveni lobiji ...

Borut Mersak-f-Boris Jaušovec vecer Reporter.si

Molk Slovenca iz Bratislave iz Spiritove zgodbe o ...

ceferin Ekipa

Čeferin razkril, kako je zadovoljen z novo LP, ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

roglic Ekipa

Roglič popoldne v boj za svoje drugo odličje, ...

Novice Novo mesto

FOTO&VIDEO: Pestro dogajanje ob in na Krki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
01.09.2015 09:13

Na rotovžu so predstavili 3. tradicionalne skoke v Krko. Letošnji obljubljajo najbogatejši spremljevalni program doslej – Praznik na reki Krki v počastitev 650. obletnice Novega mesta.

Letošnje tekmovanje v skokih v vodo iz višin v Novem mestu »Skoki v Krko – Kandijski most 2015« bodo potekali v znamenju praznovanja 650. obletnice Novega mesta in bogatega spremljevalnega programa.

Agencija za šport Novo mesto in Zavod VRT, organizatorja tega atraktivnega tekmovanja, ki vedno privabi številne obiskovalce, sta letos k sodelovanju povabila še številne druge organizacije. Agencija za šport je tako pobudnica in nosilka projekta Krka živi, ki vključuje številne športno družabne dogodke povezane z reko Krko in partnerje. V okviru projekta pa bo Zavod VRT v okviru pestrega vikenda organiziral glasbeni festival »650. poletje na okljuku« na splavu pred lokalom Bar Boter in kulinarični dogodek Kuhinja nad Krko, ki se bo odvijal na Kandijskem mostu.

Dogajanje se bo začelo že v petek popoldan z veslanjem in supanjem po reki Krki v organizaciji Kajak kanu sup kluba Novo mesto (KKSK), zvečer bo koncert Mešanega pevskega zbora Pomlad in Godalnega kvarteta Corcoras na splavu pred Barom Boter. Sobotno dogajanje se bo začelo s tradicionalno EKO akcijo v organizaciji Kluba za podvodne aktivnosti Novo mesto in nadaljevalo s kulinaričnim dogodkom Kuhinja nad Krko, ki bo gostil v večini ugledne dolenjske kuharje in gostilne.
"Vrhuncu vikenda se bomo približali po 15. uri, ko bodo prvi junaki začeli s preizkusom skakalnice na Kandijskem mostu. 12 metrov visok most je po mnenju izkušenih skakalcev ravno pravšnja višina, da zahteva veliko previdnost in omogoča izvedbo skokov na najvišjem nivoju. Kot vsako leto bodo tudi letošnji skoki v Novem mestu šteli za slovenski pokal oziroma njegov zaključek. Poleg Slovencev pa lahko tudi letos pričakujemo goste iz tujine," so sporočili organizatorji.

Tekma v skokih se bo začela ob 16. uri in bo potekala v treh disciplinah, v skokih na noge, lastovki in figurativnih skokih. Kot vsako leto se lahko tekmovanja udeležijo vsi, vendar skačejo na lastno odgovornost. Podelitev nagrad najboljšim bo potekala na splavu pred lokalom Bar Boter, kjer bo nekaj ur kasneje poteka koncert novomeških rokerjev Dan D.

V nedeljo bo v reki Krki potekalo še tekmovanje v daljinskem plavanju v organizaciji Triatlon kluba Novo mesto in predstavitev discipline triatlon. Celoten sklop dogodkov bodo zaključili člani KKSK s tekmovanjem v veslanju in supanju ter jadranju v organizaciji Jadralnega kluba Novo mesto.

Organizatorji vabijo vse, da se dogodkov udeležijo v čim večjem številu, predvsem pa jih pozivajo, da se, predvsem športnih, udeležijo aktivno in se preizkusijo v kakšnem od navedenih disciplin. Kot vedno bo ogled dogodkov najlepši s Krke same, zato priporočajo, da pridete s čolni.

Podroben program

PETEK, 4.9.2015
• Veslanje in supanje (KKSK Nm) (14.00)
• Mešani pevski zbor POMLAD + godalni kvartet CORCORAS (Zavod VRT) (21.00)
SOBOTA, 5.9.2015
• EKO akcija potapljačev, ribičev in veslačev (KPA Nm in M3, RD Nm, KKSK Nm) (10.00)
• Skoki v Krko – Kandijski most 2015 (Agencija za šport Nm in Zavod VRT) (15.00)
• Kuhinja nad Krko (Zavod VRT) (13.00 do 23.00)
• Koncert DAN D (Zavod VRT) (21.00)
NEDELJA, 6.9.2015
• Daljinsko plavanje in predstavitev triatlona (TKNM)(10.00)
• Tekmovanje v veslanju, supanju in jadranju (KKSK Nm in JK Nm) (14.00)

Vodja prireditve iz zavoda Vrt Matija Škof o pestrem dogajanju


Borut Koprivnik iz zavoda Vrt o kulinaričnem dogajanju


Predstavitev pestrega vikenda v Novem mestu