Christine Lagarde Svet24.si

ECB v novo znižanje evrske obrestne mere

profimedia-0921615611 Svet24.si

(Foto) Znana "plus size" manekenka naprej ...

761284_246-nlb Necenzurirano

Slovenske banke z rekordnimi dobički. Kdaj bodo ...

1728564962-172a8235-1728564822278 Reporter.si

Je Pavel Rupar v Bruslju res nadlegoval ...

pogacar roglic Ekipa

Primož Roglič z izjavo tedna: "Izbiral bom ...

saša-popović BestFM

Ta voditelj je hudo bolan, infuzije kar na domu

image00004 Ekipa

Kakšna bomba, kakšen gol: Mojstrovina Jana ...

Novice Metlika

FOTO&AVDIO: V Metliki Dan brez avtomobila

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.09.2016 13:20

V Metliki je v sklopu Evropskega tedna mobilnosti, v katerem občina sodeluje drugo leto zapored, Dan brez avtomobila. Tako je nekaj ulic zaprtih, na Mestnem trgu pa je postavljena stojnica, na kateri lahko obiskovalci podajo svoje predloge o bodoči prometni ureditvi v občini.

Prometne povezave so osnovno ogrodje skupnosti. Boljša ureditev prometa pomeni bolj zdravo in uspešno skupnost. To daje prometu velik pomen, saj lahko s kakovostno ureditvijo vseh vrst prometnih povezav in ureditev, pomembno izboljšamo kakovost življenja v občini. Tudi občina Metlika je prepoznala pomen celovitega urejanja prometa, zato je pristopila k izdelavi Celostne prometne strategije.

Na Mestnem trgu v Metliki, ki je zaprt za ves promet in na katerem je organizirana tradicionalna tržnica, bo tako vse do 13.ure postavljena stojnica, na kateri lahko občani povedo, kako vidijo ureditev prometa v prihodnjih letih in pri idejah tudi aktivno sodelujejo. 

Župan občine Metlika Darko Zevnik je za radio Krka povedal, da so javno razpravo pripravili, ker si želijo aktivne vključitve posameznikov in skupin s predlogi in pobudami na temo prometne ureditve.

 
Zevnik je o spremembi prometnega režima še povedal: ˝Glavni dogodek je sprememba režima v Šolski ulici. Občina pripravlja projekt obvoznice okoli Osnovne šole Metlika. Tako smo že vnaprej ljudi začeli navajat na spremenjene režime, ki bodo veljali ob odprtju obvoznice.˝

Celostno prometno strategijo v metliški občini pripravlja delovna skupina, v kateri so predstavniki novomeškega podjetja Acer, Urbanističnega inštituta Slovenije in Razvojnega centra Novo mesto. Vodjo skupine Radovana Nikiča iz podjetja Acer smo vprašali tudi glede predvidene obvoznice okoli šole: ˝Naša naloga v celostni prometni strategiji je, da poskušamo čim bolj omejiti motorni promet in vzpostaviti pogoje, da lahko otroci v šoloi hodijo peš ali s kolesom. Važno je, da je v okolici izobraževalne ustanove čim manj avtomobilov. Predpogoj, da varno uredimo ceste za pešce in kolesarje pa je obcestna pozidanost. Prav obvoznica manjka, da bi lahko boljše uredili prometne razmere na območju šole.˝

Župan občine Metlika o spremembi prometnega režima:


Radovan Nikič iz podjetja Acer o obvoznici: